Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablečný mřížkový koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jablečný mřížkový koláč

    Jablečný mřížkový koláč

    450 hl. mouky, 250 g Hera (máslo), 150 g cukr moučka, 1 vejce + 1 žloutek,
    nastrouhaná kůra z ½ pomeranče


    Asi 1 kg jablek, 3-5 lžic cukru krup., skořice, zbytek kůry a štáva z 1 pomeranče,
    Lze přidat rozinky, ořechy apod.


    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na drobno, přidáme nastrouhanou
    kůru z poloviny pomeranče,
    dle potřeby podlijeme vodou a osladíme.
    Dusíme do měkka, ke konci přidáme šťávu z pomeranče.

    Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme a zapracujeme tuk a vejce.
    Dle potřeby lze přidat 2 – 3 lžíce vody nebo mléka.


    Těsto nechávám 30-60 minut odpočinout v chladu.
    Oddělím 1/3 těsta, 2/3 vyválím na velikost plechu.
    Já válím rovnou na pečícím papíru a na něm přenesu na plech.
    Na těsto, které propíchám vidličkou, narovnám vychladlá podušená jablka
    ochucená troškou skořice.


    Zbytek těsta vyválím a nakrájím rádýlkem proužky, ze kterých vytvořím mřížku.
    Potřu rozšlehaným vejcem, peču na 180°C cca 40 minut.
    Click image for larger version

Name:	IMG_7988a.JPG
Views:	1
Size:	145.5 KB
ID:	147805
    Alena J
Pracuji...
X