MANDARINKOVÉ ŘEZY
Potřebujeme:
6 vajec
150 gr. krupicového cukru
150 gr. polohrubé mouky
5 konzer mandarinek
2 vanilkové pudinky
2 zakysané smetany extra husté
2 šlehačky po 200 gr nad 30%
čokoládu, nemusí být, moučkový cukr na doslazení
ztužovače šlehačky, nemusí být
Postup :
Rozehřejme si troubu na 170°C. Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do sněhu, sníh nemusí být úplně pevný, jen aby byl hustý a postupně zašleháme žloutky. Poté vmícháme polohrubou mouku. Vznikne nám nadýchaná piškotová hmota, kterou rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Do 20 minut je piškot upečený. Slijeme do cedníku všechny mandarinky, šťávu zachytíme.
Po vychladnutí těsta na něj rozložíme mandarinky. Mandarinkovou šťávu dolijeme vodou do 1 litru a uvaříme s 2 vanil. pudinky. Uvařený horký pudink rozlijeme na těsto a necháme vychladnout. Vyšleháme dvě šlehačky do pevna a jemně je vmícháme do zakysaných smetan. Nedávám ztužovače protože nám nechutnají, když koupíte vysoprocentní šlehačky a dobrou hustou zákysku , třeba od Yoplé tak krém bude dobře držet i tak, a nebo použijte ztužovač od Dr. Oetkera za studena, ten mi přece jen přijde chuťově lepší než Smetafixy. Šlehačkový krém můžete podle chuti dosladit moučkovým cukrem. Po vychladnutí pudinkovou vrstvu potřete směsí šlehaček, můžete posypat nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobit a nechte zatuhnout. Jako krém můžete použít i dva tvarohy rozmíchané s 2 šlehačkami. Tvarohový krém určitě doslaďte.
Vzniknou velmi dobré nadýchané řezy, které můžete upéct i jako ovocný dort.
Dobrou chuť
Potřebujeme:
6 vajec
150 gr. krupicového cukru
150 gr. polohrubé mouky
5 konzer mandarinek
2 vanilkové pudinky
2 zakysané smetany extra husté
2 šlehačky po 200 gr nad 30%
čokoládu, nemusí být, moučkový cukr na doslazení
ztužovače šlehačky, nemusí být
Postup :
Rozehřejme si troubu na 170°C. Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do sněhu, sníh nemusí být úplně pevný, jen aby byl hustý a postupně zašleháme žloutky. Poté vmícháme polohrubou mouku. Vznikne nám nadýchaná piškotová hmota, kterou rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem. Do 20 minut je piškot upečený. Slijeme do cedníku všechny mandarinky, šťávu zachytíme.
Po vychladnutí těsta na něj rozložíme mandarinky. Mandarinkovou šťávu dolijeme vodou do 1 litru a uvaříme s 2 vanil. pudinky. Uvařený horký pudink rozlijeme na těsto a necháme vychladnout. Vyšleháme dvě šlehačky do pevna a jemně je vmícháme do zakysaných smetan. Nedávám ztužovače protože nám nechutnají, když koupíte vysoprocentní šlehačky a dobrou hustou zákysku , třeba od Yoplé tak krém bude dobře držet i tak, a nebo použijte ztužovač od Dr. Oetkera za studena, ten mi přece jen přijde chuťově lepší než Smetafixy. Šlehačkový krém můžete podle chuti dosladit moučkovým cukrem. Po vychladnutí pudinkovou vrstvu potřete směsí šlehaček, můžete posypat nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobit a nechte zatuhnout. Jako krém můžete použít i dva tvarohy rozmíchané s 2 šlehačkami. Tvarohový krém určitě doslaďte.
Vzniknou velmi dobré nadýchané řezy, které můžete upéct i jako ovocný dort.
Dobrou chuť
Comment