Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Koblihy zadělávané v pekárně.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Koblihy zadělávané v pekárně.

    300 ml mléka
    špetka soli
    3 lžíce rumu
    10 dkg másla
    8 žloutků (já dala 4 žloutky a 2 celá vejce)
    3 lžíce moučkového cukru
    40 dkg polohrubé mouky
    20 dkg hladké mouky
    1 kostka droždí

    Nejdříve dáme do pekárny vše tekuté. Povolíme máslo a zašleháme do něho žloutky. Přidáme vše sypké. Po vykynutí těsto přendáme na vál. Někdo rozválí placku asi 1 cm a vykrajuje koblížky skleničkou, naplní a přiklopí druhým kolečkem a přimáčkne. Já ale ukrajuji kousky pomoučněnou lžící, v ruce udělám kuličky, potom na vále udělám placičku a naplním, svážu jako buchty a dám ještě na půl hodinky kynout svázanou stranou dospodu.
    Na smažení používám olej, do kterého dám dvě kolečka mrkve (aby se nepřepaloval), během smažení asi 2x vyměním mrkev.
    Dávám smažit vykynutou stranou dospodu. Nejprve 3 minuty přikryju pokličkou a po obrácení koblížků ještě 3 minuty smažím odkryté.
    Koblížky vyndávám špejlí, aby utekla zbytečná pára a přendám na ubrousek. Po mírném zchladnutí pocukruju.
    Vím, že tady jsou již ostřílené kuchařky, pro které je postup znám, ale chodí sem také začínající kuchařinky, tak ať to mají srozumitelné.
    Plním většinou džemem, nejradši meruňkovým, povidlama a pro vnoučky nutelou.
    Maruš

  • #2
    Zdá se mně těch vajec příliš, já dělám koblihy takto: 1 kg mouky, 8 dkg cukru, 10 dkg másla, 6-8 žloutků, 4 lžíce rumu, 6 dkg droždí, 1/2 l mléka, citr.kůra, 1 lžíčka soli, asi 75 dkg tuku na smažení. Již se na ně také chystám. Zdravím MaruškuC !

    Jak se dělají tyto smajlíci Maruško?
    Last edited by Klaudie; 04.02.2013, 18:48.
    <script type="text/javascript">x=96;y=78;s="s12026";</script><script src="http://www.celysvet.cz/js/smiles.js"></script>

    Comment

    Pracuji...
    X