Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Svatební koláčky od sousedky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Svatební koláčky od sousedky

1 kg hladké mouky, 630 g tuku, 75 g kvasnic, 4 žloutky, 1/2 lžičky soli, vanilkový cukr, citronová kůra, 0,3 l rumu, 1/2 kostky rozpuštěného másla, mléko, moučkový cukr na obalení

Kvásek: 1 lžička cukru, 10 lžic mléka a kvasnice. Do mouky se nastrouhá tuk přidají se 4 žloutky, sůl, citronová kůra a kvásek. Rychle se vypracuje těsto. Pak se vyválí slabá placka. Krájí se na malé čtverečky a plní se různými náplněmi. Před pečením se potírají žloutkem a po upečení se potírají rozpuštěným máslem s rumem ještě na plechu. Vychladlé se obalují v cukru s vanilkou.
    Ten recept mám od sousedky a jsou výborné. Sousedka byly výborná kuchařka a moc dobré měla cukroví.Dávala mi recepty, ještě je někde mám schované.Fotku nemám, dělala jsem je jen jednou, na mě je to moc piplavé. No pravda je, že jsem doma, tak bych je mohla udělat. :P
    Jana H.

Re: Svatební koláčky od sousedky

Jani,teda vy mě holky, s těma svatebníma koláčkama, lákáte!!! Hančí
    Hančí

Comment

Jsou podobné tomu předpisu co jsem dala Jitce na moravské koláčky,Vyčetle jsem z kuchařek že se ten tuk nemusí strouhat stačí rozpustit a VLAHY ho přidat k ostatnímu.Dá to míň práce Maruška
      MARUŠKA

Comment

Ahoj Maruško, ten recept mám od sousedky,no skoro už tčicet let, to když vdávala dceru a roznášela po domě. Já jsem ho na ní vyškemrala a ona mi k tomu dala ústní podání. Říkala Janičko, ona mi tak říkala, nejlepší je máslo, ale ne každý ho má rád tak si napiště tuk, stačí Hera.
        Maruško recepty si jsou dost podobný.Myslím, že sousedka pocházela z Moravy , ale jistě to nevím, bohužek již zemřela.
        Jana H.

Comment

Pracuji...
        X