Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Svatební koláčky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Svatební koláčky

500 g polohrubé mouky
    70 g droždí (stačí 60 g, tj. 1 1/2 kostky)
    250 g ztuženého tuku (Omega)
    1 vejce
    250 ml mléka (stačí 200 ml)
    3 lžíce pískového cukru
    1/2 lžičky soli

vajíčko na potření, drobenka, náplně: tvarohová, maková, povidlová, ořechová, jablečná

Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme nastrouhaný tuk a ostatní přísady a vypracujeme těsto. Podsypáváme hladkou moukou. Nenecháme kynout, hned z části těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 6x6 cm (možno i menší), plníme náplněmi, uděláme šátečky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem.

(droždí s jednou lžící cukru necháme rozpustit ve vlažném mléku a přilijeme do těsta)

[attachment=0lelap0x]Obraz030a.JPG[/attachmentlelap0x]
    Attached Files
    Last edited by blanca; 12.07.2010, 22:02.
    Blanka

Re: Svatební koláčky

Blani, to je teda musím zkusit. Ale takové ty tvoje tři plechy, snad asi dělat nebudu.....To by mě lajzlo . To mi pro začátek bude stačit asi jen půlka toho jednoho plechu . Na tohle množství bych asi neměla trpělivost, to bych si snad radši nechala u tebe udělat Věruše.
    Věruše

Comment

Věruš, to byla jen třetina - 4 dávky. Z toho 1/2 kg je asi 150 koláčků, záleží na velikosti a síle vyváleného těsta. Jsou opravdu moc dobré .
      Blanka

Comment

Blani,dík za receptík,ty musím někdy vyzkoušet.Vypadají dobře.To je přímo velkovýrobna a to píšeš,že je jen část?No nazdar!!!Ale kde je ta ochutnávka, no,určitě jsou dobrý :P Tak ahojky Hančí
        Hančí

Comment

Chtěla bych jen doplnit, že po zkušenostech jsem dávku droždí snížila na jednu a půl kostky, tj, cca 60 g a množství mléka na 200 ml. Droždí rozpouštím v mírně ohřátém mléce s troškou cukru, těsto zpracovávám v robotu.
          Blanka

Comment

Blani, koláčky vypadají úžasně. Mám sice neblahý pocit, že mám někde recept podobný a možná dokonce stejný. Nevím, jak mi bude líp, tak se podívám. Stejně na tom nesejde.
            Jen jsem chtěla napsat, že jsou krásné, úžasné a skláním. V tomto horku práce pro vraha. Ale znám to. Když jsem se vdávala poprvé, tak jedenáctého července a koláčky jsme pekli taky doma a ještě si to pamatuji. V tom horku. Brrrr. Ono, my měli celou svadbu doma, na dvoře.
            Ještě jednou - smekám. Nádherná práce a namáhavá.

----------------------------------------------------------------------------

Život připomíná Damoklovu hostinu; meč stále visí.
            Voltaire

Comment

Pracuji...
            X