Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Řezy s cornflakes krustou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Řezy s cornflakes krustou

    Těsto:
    250ml šlehačky - kelímek umýt a použít na další dávkování
    1 kelímek cukru mouč.
    4 vejce (3)
    2 kelímky polohr. mouky
    1 prášek do peč.

    Suroviny na směs (nahoru):
    180g másla (150)
    3 lžíce mléka
    3 kelímky cornflakesů (4)
    3/4 kelímku třtinového cukru ( nebo normální kristal)

    Šlehačku mírně našleháme, pak postupně přišleháváme cukr a vejce. Nakonec lehce vmíchat mouku s práškem do peč..
    Těsto nalijeme na vysoký plech 40x30 cm, vymazaný a vysypaný hr. moukou. Pečeme 10 minut -180°C horkovzduch, normální trouba 200°C, opatrně vyndáme a naneseme corn. směs, vrátíme do trouby, dopékáme asi deset minut, podle trouby.

    Corn. směs : Povaříme (lehce) máslo s mlékem a cukrem, až se cukr rozpustí. Přimícháme cornflakes.

    Do závorky jsem dala množství, až budu dělat příště. Jinak moc dobré. Kdo nemá rád moc křupavé, nebo mu to nekouše, přikryje hotové fólií.

    Click image for larger version

Name:	008 (4).JPG
Views:	1
Size:	79.4 KB
ID:	147547
    Last edited by Renata; 12.11.2011, 00:57.
    Renata

  • #2
    Tak že od toho másla je to ta náplň nahoru,jo????Měla jsi to oddělit,někdo by to mohl zamíchat dohromady,díky.A jaké jsou to cornflaksy???

    Comment


    • #3
      Jaruško už jsem to opravila, máš pravdu. Cornflaksy stačí úplně obyčejné , já měla bio, ty nám nechutnali, tak skončily na krustě.
      Renata

      Comment


      • #4
        Renat,teď jsme je dala do trouby už s cornkflakesami, ale spodek byl už po 10 minutách dost upečený.Příště bych dávala dříve. Uvidím ještě až budou upečené komplet.
        Mirka

        Comment


        • #5
          Mirko to je možný, každá trouba peče jinak. Já to měla po deseti minutách jen žluťounký. Příště dám ale jen tři vejce, moc jsem je tam cítila. Jo a zkusím dát místo cukru do cornfl. med, mohlo by to být dobré.
          Napiš jak jsi dopadla.
          Renata

          Comment

          Pracuji...
          X