Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Vianočná čokoládová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vianočná čokoládová roláda

    Ingrediencie
    • cesto – 5 vajec
    • 1 ČL citrónovej šťavy
    • 100 g cukru
    • 85 g hladkej múky
    • 40 g solamylu.
    Plnka
    • 1 pomaranč
    • 100 g práškového cukru
    • 1 žĺtok
    • 100 g postrúhanej čokolády
    • 1 vanilkový cukor
    • 3 PL rumu a 250g masla
    • na zdobenie čokoláda, mandle alebo pomleté orechy
    Vyšľaháme bielky s cukrom, postupne pridáme citrónovú šťavu a po jednom žĺtky. Nakoniec primiešame múku a solamyl. Piekla som na 170 stup. asi 15minút.. Pocukrujeme práškovým cukrom, zvinieme do utierky a necháme vychladnúť.
    Vo vodnom kúpeli vymiešame do peny žĺtok s práškovým cukrom a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Pridáme postrúhanú čokoládu, potom vyberieme krém z kúpeľa a miešame ešte 2-3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom, nastrúhanou pomarančovou kôrou a pomarančovou šťavou dopenista a postupne pridáme do čokoládového krému. Nakoniec ochutíme rumom. Na roládové cesto natrieme plnku, zrolujeme, zvyšnú plnku rovnomerne rozotrieme po povrchu a ozdobíme.
    Dobrú chuť!
    Click image for larger version

Name:	DSC02906.jpg
Views:	1
Size:	49.1 KB
ID:	147506
Pracuji...
X