Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Francouzský křehký koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Francouzský křehký koláč

    Recept mi poslala SOŇA .....dějujííííííí. Dělala jsem s malými úpravami.

    Listové těsto...5OO g, ořechy / já dala lískové/ 100 g, jablka , cukr krystal, vanilkový cukr, skořice, hrozinky, máslo, ...mléko a žloutek na potření.

    Listové těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme obdélník......jablka nakrájíme na tenké plátečky, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami.
    Na každý plát nasypeme rozsekané ořechy, navršíme směs.. Click image for larger version

Name:	PA140357.jpg
Views:	1
Size:	89.8 KB
ID:	147495 pokapeme rozpuštěnám máslea zabalíme jako štrůdl...vložíme do vymazané dortové formy, nejprve do středu stočíme jednu roládku a pokračujeme do zaplnění formy.
    Pomažeme žloutkem rozkvedlaným v mléce, posypeme oříškami a zakapeme zbytkem másla. Pečeme na 200 st. cca 45 min.

    Click image for larger version

Name:	PA140360.jpg
Views:	1
Size:	109.0 KB
ID:	147497Click image for larger version

Name:	PA140362.jpg
Views:	1
Size:	82.4 KB
ID:	147498
    Click image for larger version

Name:	PA140358.jpg
Views:	1
Size:	59.2 KB
ID:	147496
    Iris

  • #2
    Iris, to vypadá jednoduše a rychle. Musím někdy vyzkoušet.
    Gábina

    Comment

    Pracuji...
    X