Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pecene sisky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Pecene sisky

500g hladka muka, 250ml mlieko, 1 zltok, 40g krystal. cukor, 50g maslo, stipka soli, vanilka a kocka drozdia.

Spracujeme vsetky suroviny na cesto, rozvalkame. Vykrojime kolieska ktore plnime lekvarom a zakryjeme druhym kolieskom. Okraje zatlacime. Na plechu vylozenom papierom na pecenie nechame podkysnut 20 min. Pecieme 15min pri 200 stup. Po upeceni potrieme maslom a posypeme praskovym cukrom.
    Click image for larger version

Name:	DSC02750.jpg
Views:	1
Size:	45.8 KB
ID:	147463

Určitě vyzkouším, smažené se mi moc dělat nechce a povidla mám letos vynikající.
    Alena J

Comment

A to těsto se nenechává kynout?
      Gábina

Comment

[QUOTE=aDKa;91467]Na plechu vylozenom papierom na pecenie nechame podkysnut 20 min.

Gábi, možná to bude to kynutí? (Taťka je Slovák, ale od 18 je v Ostravě, tak mluví česky, ale myslím si, že to může být ono. )
        anina s.

Comment

Gábinko, podkysnut je kynout, jak píše janina.
          Mirka

Comment

Gabča asi myslela kynutí po zpracování těsta a pak kynutí na plechu? 1 nebo2x
            Maruna

Comment

MarunkoR., já jsem to pochopila tak, že "jen" na papíře.
              Já mám recept na koláče a tam se taky nechávají kynout "až" na plechu.
              Takže 1x.
              anina s.

Comment

presne tak, vypracuje sa cesto a po naplneni sa necha "kynout" na papieri 20 minut

Comment

aDko,
                  o to mi šlo, jestli se to těsto ihned zpracovává - díky za odpověď.
                  Gábina

Comment

Pracuji...
                  X