Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dvojctihodné koláčky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dvojctihodné koláčky

    Na 1. těsto:
    250 g polohrubé mouky
    2 žloutky
    40 g droždí
    několik lžic mléka a špetka cukru
    Na 2. těsto:
    250 g másla
    250 g polohrubé mouky
    Na náplň:
    250 g plno- nebo polotučného tvarohu (ne z vaničky)
    1 žloutek
    vanilinový cukr
    hrst rozinek
    cukr podle chuti
    Na dokončení:
    1 žloutek
    povidla
    200 g hrubé mouky, 100 g krupicového cukru a 2 lžíce másla na drobenku
    1. Droždí rozdrobte do mléka s cukrem a nechte na teplém místě čtvrthodinku vzejít. S moukou a žloutky zpracujte vláčné těsto (případně přidejte mléko) a nechte je v teple kynout asi čtyřicet minut nebo až zdvojnásobí objem. Na druhé těsto zpracujte mouku s kousky másla; vzniklou hladkou hmotu uložte do chladu.

    2. Zpracujte spolu přísady na tvarohovou náplň. V misce pomocí prstů promněte přísady na drobenku a dejte do chladu.

    3. Obě těsta rozválejte na pomoučněné ploše na delší ovál. Položte je na sebe, kratší okraje přeložte ke středu a znovu rozválejte na delší ovál. Třikrát zopakujte. Pak vyválejte placku, krájejte čtverečky,
    naplňte je tvarohovou nádivkou a zabalte.

    4. Na vymazaném či papírem vyloženém plechu nechte koláčky asi čtvrt hodiny kynout. Vytlačte důlek, potřete žloutkem naplňte ho povidly, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Koláčky jsou nejlepší druhý a třetí den.
    Attached Files
    Last edited by aDKa; 27.06.2011, 20:20.
Pracuji...
X