Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Broskvičky s vanilkovým krémem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Broskvičky s vanilkovým krémem

    Těsto:
    4 vejce
    160g krupicového cukru
    4 PL oleje (nebo 2PL oleje+2PL vlažné vody - jak kdo to má rád a je zvyklý)
    160g polohrubé mouky

    Krém:
    základ, jak je kdo zvyklý - s moučnou kaší nebo pudink
    1 máslo vyšlehat s cukrem dle chuti a zašlehat moučnou kaši nebo pudink.

    Bílky vyšleháme do sněhu, zašleháme cukr a šleháme do rozpuštění, za stálého šlehání přidáme žloutky a olej (nebo olej s vodou). Pak zlehka stěrkou vmícháme polohrubou mouku a vlijeme do vymazaných a vysypaných formiček na koule - ale jen tak do 2/3 - těsto nabyde.
    Slyšela jsem, že je možné použít i formičky na košíčky, ale to nemám vyzkoušené.
    Po upečení zarovnat nožem a vyklopit. Vnitřek lehce vydlabat, naplnit krémem a slepit.
    Pak jsem si nachystala dvě potravinářské barvy, které jsem rozpustila v rumu . Červenou a žlutou. Tlustým štětcem se pak povrch jakoby natupuje a oválí v krystalovém cukru. Nenamáčet moc, pak se cukr rozpouští.
    Stopka a lístek je z falešného marcipánu.

    Na závěr jen poznatek k barvám: Nosičem barvy u barev AROCO (běžně dostupné v drogeriích) je sůl, takže pozor na množství rozpuštěné barvy - pak ta broskev chytne pachuť...Lepší barvy jsou od Kovandových, tam je nosičem barvy myslím cukr.... . Úplně nejlepší jsou barvy gelové, ale ty jsou trochu dražší a hůře dostupné. Prodávají je pouze dodavatelé cukrářských pomůcek.
    Attached Files
    IRENA
Pracuji...
X