Těsto:
-1/4 l vody
-10 dkg Hery
-necelá ¼ lžička soli
-20 dkg polohrubé mouky
-4 vejce (vážená ve skořápce 28-30 dkg)
Světlý krém vanilkový:
-4 dl mléka
-1 balíček vanilkového pudinkového prášku
-cukr moučka podle chuti
-20 dkg másla
Karamelová šlehačka
-2 vrchovaté lžíce cukru krystal nebo krupice
-2 dl smetany ke šlehání
Poleva karamelová:
-4 lehce vrchovaté lžíce cukru krupice
-8 lžic smetany (možná i o něco víc)
-10 dkg moučkového cukru
Těsto: ve vodě rozpustíme Heru, přidáme sůl, mouku a uvaříme kaši. Hotová bude jakmile se bude ode dna odlepovat. Necháme jí vychladnout a po částech do ní zašleháme zodpovědně vejce. Na plech stříkáme šneky velké podle naší představy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 až 210 st. 8 minut. Poté zmírníme na 180 st. A pečeme ještě asi 18 – 20 minut. Troubu nejméně 8 minut neotvíráme.
karamelová šlehačka: cukr necháme zkaramelizovat a do horkého přimícháme smetanu. Zmírníme a už jenom rozehřejeme případné kousky karamelu. Šleháme až druhý den z lednice.
karamelová poleva: cukr necháme zkaramelizovat, přidáme smetanu, zmírníme a necháme roztavit kousky karamelu. Přimícháme cukr, ale už určitě nevaříme, jenom udržujeme teplé. Může se stát, že bude nutné přimíchat ještě cukr, nebo naopak přidat smetanu, prostě tu hustotu udělejte tak, aby to úplně neteklo, protože to rozetřete lžičkou a za chvíli se to spojí a je to hladké.
-1/4 l vody
-10 dkg Hery
-necelá ¼ lžička soli
-20 dkg polohrubé mouky
-4 vejce (vážená ve skořápce 28-30 dkg)
Světlý krém vanilkový:
-4 dl mléka
-1 balíček vanilkového pudinkového prášku
-cukr moučka podle chuti
-20 dkg másla
Karamelová šlehačka
-2 vrchovaté lžíce cukru krystal nebo krupice
-2 dl smetany ke šlehání
Poleva karamelová:
-4 lehce vrchovaté lžíce cukru krupice
-8 lžic smetany (možná i o něco víc)
-10 dkg moučkového cukru
Těsto: ve vodě rozpustíme Heru, přidáme sůl, mouku a uvaříme kaši. Hotová bude jakmile se bude ode dna odlepovat. Necháme jí vychladnout a po částech do ní zašleháme zodpovědně vejce. Na plech stříkáme šneky velké podle naší představy. Pečeme v předehřáté troubě na 200 až 210 st. 8 minut. Poté zmírníme na 180 st. A pečeme ještě asi 18 – 20 minut. Troubu nejméně 8 minut neotvíráme.
karamelová šlehačka: cukr necháme zkaramelizovat a do horkého přimícháme smetanu. Zmírníme a už jenom rozehřejeme případné kousky karamelu. Šleháme až druhý den z lednice.
karamelová poleva: cukr necháme zkaramelizovat, přidáme smetanu, zmírníme a necháme roztavit kousky karamelu. Přimícháme cukr, ale už určitě nevaříme, jenom udržujeme teplé. Může se stát, že bude nutné přimíchat ještě cukr, nebo naopak přidat smetanu, prostě tu hustotu udělejte tak, aby to úplně neteklo, protože to rozetřete lžičkou a za chvíli se to spojí a je to hladké.
Comment