Oznámení

Collapse
No announcement yet.

jahodove venecky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • jahodove venecky

    Těsto : ¾ hrnku hrubé mouky, 1 hrnek vody, 7 – 8 lžic másla, 4 vejce, špetka soli
    Krém : 1 hrnek rozmačkaných jahod, 6 lžic moučkového cukru, 2 – 3 lžíce ztuženého tuku, ½ kostky másla, ½ kostky rostlinného másla
    Vodu uvedeme do varu, vmícháme špetku soli a máslo. Když začne voda znovu vřít, pomalu do ní sypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké, lesklé a nelepí se na vařečku a dno nádoby. Poté je odstavíme a necháme trochu vychladnout. Do vlažného těsta zapracujeme vařečkou postupně jedno vejce za druhým. Těsto dobře propracujeme.
    Cukrářským sáčkem tvoříme bochánky na tukem vymazaný plech a pečeme v horké troubě. Snažíme se troubu po dobu pečení neotvírat, pečeme asi 20 minut. Upečené věnečky ještě horké rozkrojíme. Po vychladnutí je plníme jahodovým, krémem a polijeme citrónovou nebo rumovou polevou.
    Příprava krému : Máslo, rostlinné máslo a cukr ušleháme ve šlehači do lehké pěny. Vmícháme do ní vychladlý ztužený tuk a jahody. Jahody musí mít pokojovou teplotu, jinak se krém srazí.
Pracuji...
X