Těsto:
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
10 lžic oleje
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Žloutky umícháme s cukrem a olejem do pěny, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků. Vylejeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a upečeme. Já jsem pekla na cca 170°C asi 15 minut. Ale záleží na tom, jakou máte troubu, já mám horkovzdušnou.
Krém:
3/4 l mléka
3 vanilkové pudinky
20 dkg moučkového cukru
3 kelímky zakysané smetany
1 sáček instantního capuccina Nestlé (já jsem nedávala, nemáme to rádi)
1 1/2 balíčku dětských piškotů, které budeme máčet v rumu smíchaném s kávou
Z mléka a pudinku uvaříme kaši, přimícháme cukr a necháme vychladnout. Potom přimícháme zakysanou smetanu a nakonec capuccino. Upečený piškot potřeme polovinou krému, poklademe namočenými piškoty, potřeme druhou půlkou krému a nakonec potřeme 1 ušlehanou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Pokud nemáte rádi šlehačku, tak můžete zákuset polít čokoládovou polevou. Dáme vychladit.
Musím říct, že jsem uchránila pouze tento jeden kousek, abych ho mohla vyfotit.
4 vejce
20 dkg moučkového cukru
10 lžic oleje
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Žloutky umícháme s cukrem a olejem do pěny, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka sníh z bílků. Vylejeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a upečeme. Já jsem pekla na cca 170°C asi 15 minut. Ale záleží na tom, jakou máte troubu, já mám horkovzdušnou.
Krém:
3/4 l mléka
3 vanilkové pudinky
20 dkg moučkového cukru
3 kelímky zakysané smetany
1 sáček instantního capuccina Nestlé (já jsem nedávala, nemáme to rádi)
1 1/2 balíčku dětských piškotů, které budeme máčet v rumu smíchaném s kávou
Z mléka a pudinku uvaříme kaši, přimícháme cukr a necháme vychladnout. Potom přimícháme zakysanou smetanu a nakonec capuccino. Upečený piškot potřeme polovinou krému, poklademe namočenými piškoty, potřeme druhou půlkou krému a nakonec potřeme 1 ušlehanou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Pokud nemáte rádi šlehačku, tak můžete zákuset polít čokoládovou polevou. Dáme vychladit.
Musím říct, že jsem uchránila pouze tento jeden kousek, abych ho mohla vyfotit.
Comment