Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bábovka vrstvená s tvarohem/dle maminčiny recepty/

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bábovka vrstvená s tvarohem/dle maminčiny recepty/

300 g polohrubé mouky
    150 g cukru krupice
    1 vanilka
    120 g rozpuštěného másla
    2 lžičky prášku do pečiva
    300 ml mléka
    Vše smíchat a 1/3 těsta dát bokem do něho přidat kakao+2 lžíce mléka nebo smetany

náplň tvarohová:
    1 tvaroh
    100 ml smetany nebo mléka
    1 pudink vanilka
    cukr dle chuti
    to vše smíchat

meruňky

Bábovková forma vymaz.vysyp.polovina světlé těsto,na to polovina tmavé těsto na to náplň tvaroh na ni dát půlky meruněk pak tmavé těsto nakonec světlé těsto.Já jsem pekla na 160 víc jak hodinu....
    Attached Files
    LENKA

Leni, bábovka vypadá úžasně. Jen se chci zeptat, v receptu nejsou vejce, je to tak správně nebo jsi na ně zapoměla?

Comment

Vše jsme s Jaruškou vysvětlovaly v pokecu-recept je správně bez vajec!!!ale já dala 4 a ještě trošku mléka a super!!!!příště ji zkusím bez těch vajec...
      LENKA

Comment

Tak teď asi poslední zkušenost.Bez vajec je to trochu brousek.Komu to nevadí,může být,ale je dobrá.S vejci jak dala Lenička to je určitě lepší,tak že k tomuto receptu si jen přidat ještě 4 žloutky a nakonec z bílků sníh a bude to vychytané.

Comment

Tak holky díky za recept určitě vyzkouším o víkendu.
          Jana H.

Comment

Leni, tak bábovka už chladne, nádherně voní, doufám, že těm mým chlapům bude chutnat. Sice jsem si trošku poupravila ingredience, když jsem místo bílé mouky použila celozrnnou pšeničnou a místo bílého cukru jsem dala třtinový, ale i tak bude určitě skvělá. A vajíčka jsem nedala, vypadá krásně i bez vajec. Takže Leni děkuji za recept a samozřejmě fotečky, protože když jsem je viděla, tak jsem na bábovku dostala chuť.

Comment

Petrulinko dej vědět jak se povedla,jaké to těsto bylo...díky
              LENKA

Comment

Leni, tak bábovka je úžasná i bez vajec, zkusila jsem dát místo másla olej a myslím, že právě díky oleji je opravdu výborná, vláčná a všem moc chutnala. Takže opět skvělý recept.

Comment

Moc tě zdravím!!!!jsem ráda,že se povedla,já jsem ji dlouho měla uloženou a ne ne ji udělat..
                  LENKA

Comment

Leni dobrý den, tak jsem přišla mezi vás, protože mně strašně zaujala ta tvoje bábovka. Těším se na ni, jen co koupím tvaroh!!Potom dám vědět, jak se povedla.Mám elektrickou troubu z foukáním. Jak dlouho péct? Jana

Comment

Já ji pekla fakt děsně dlouho-mám straou troubu a musím péct na 150-160 tak jsem pekla 1 a půl hodinky....dlouho,dlouho
                      LENKA

Comment

Pracuji...
                      X