Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tvarohový moučník

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tvarohový moučník

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    Těsto: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, kakao
    Krém: necelý 1/2l mléka, 2 vanilkové pudinky + cukr dle chuti, 2 tvarohy - kostky, rum dle chuti (nemusí být), 1/2 másla
    Poleva: 1 zakysaná smetana, 1 čokoláda na vaření

    POSTUP PŘÍPRAVY
    Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a nalijeme na světlé těsto, pekla jsem na horkovzduch 170°C asi 20 minut.
    Krém: v mléku uvaříme pudink, ne v mikrovlnce, špatně by se rozšlehával, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu. Můžeme pocákat bílou čokoládou. Dáme do chladničky ztuhnout. Recept mi přišel mailem, je to dobrota.

    Click image for larger version

Name:	017.JPG
Views:	1
Size:	101.7 KB
ID:	146432
    Last edited by Renata; 08.05.2011, 22:15.
    Renata

  • #2
    Moc se mi zamlouvá-takové dobrůtky to my můžeme... Máslo necháš rozpustit v horkým pudinku a pak vyšleháš,nebo povolené máslo dáš do pudinku a hned šleháš ? Tvaroh přidáváš hned do teplé směsí ? To víš holka,mně to musíš po lopatě...
    Mám zrovna tvaroh tučný ve vaničce,tak bych to mohla zkusit...a to máslo mně zajímá,protože ho mám v mrazáku...
    BEA

    Comment


    • #3
      Čtu pozdě, ale přec
      Do horkého pudinku, je hodně hustý, hned zašlehat povolené máslo a pak tvarohy. Ten pudink nevařit v mikrovlnce, já to udělala, špatně se pak rozšlehává, musela jsem to zpočátku dělat tyčkovým mixerem. Už se mi to u jiného krému taky stalo. Tento jsem dělala poprvé, no pro příště vím. Jinak je to dobota.
      Máslo mívám taky v mrazáku, na talířku dám do mikrovlnky, na nejnižší stupeň, pěkně povolí.
      Renata

      Comment


      • #4
        Na krém vařím puding normálně,pravě proto,že je hustější... kdo by se patlal ještě z máslem v MV... zakrojila jsem jak do kamene,a rovnou šoupla do pudingu,pár krát jsem promichla,dala cukr a než jsem si připravila tvaroh (ve vaničce-1 červený a 1 zelený) mohla jsem to šlehat bez problému.Je to opravdu moc dobrý krém,určitě ho využijí i v jiných receptech.
        BEA

        Comment


        • #5
          Renatko,já tomu nerozumím,proč nejde rozšlehat pudink vařený v MVT ???Já ho vařím a dělám krém a bez problémů.Jako s jiným pudinkem,máš nějakou jinou zkušenost???

          Comment


          • #6
            Jaruš tady se dává na dva pudinky, necelý půllitr mléka a to je hodně hustý. Já jej v MVT právě uvařila a musela dlouho šlehat. V receptu na jiný řez je tato rada, proto jsem přidala poznámku. Kdo nemá výkonný šlehač, tak by mu to šlo špatně
            Renata

            Comment


            • #7
              Já taky dělám běžně pudink v mikrovlnce, a pak z něho krém a nemám s tím problémy.

              Comment

              Pracuji...
              X