Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Roláda ořechová

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Roláda ořechová

4 vejce, 4 lžíce cukru krystal,1 vanilkový cukr,3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 prdopeče, 2 lžíce oleje 2 lžíce mletých ořechů / vyzkoušeny vlašáky a nyní i lískové ořechy.

Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme cukr krystal a vanilkový cukr, pak mouku s práškem do pečiva, olej , postupně žloutky a nakonec lehce vmícháme ořechy.
    Těsto vlijeme na velký plech s pečícím papírem, upečeme ..200 st. přesně 10 minut.

Vyndáme plech, plát přikryjeme pořádně vyždímanou, vlhkou utěrkou a srolujeme, jde to hezky od pečícího papíru, ten samozřejmě odstraníme.
    Roládu v utěrce dáme vychládnout, po vychladnutí rozbalíme a můžeme dáme náplň, srolujeme.
    Mám vyzkoClick image for larger version

Name:	pohled z okna, rol
Views:	1
Size:	135.0 KB
ID:	146407ušeny dvě náplně, buď s pařížskou šlehačkou / viz recept od Ivanky/ a polevou čoko
    Nebo : plát potřu jahodovým džemem slabě, dám ušlehanou šClick image for larger version

Name:	ořechov
Size:	56.3 KB
ID:	146406lehačku se stužovačem želatinovým, čerstvé jahody nakrájené na kousky, roládu zabalím, potřu zbtkem šlehačky a posypu zbylými mletými ořechy.Click image for larger version

Name:	oř
Size:	52.9 KB
ID:	146405
    Last edited by iris; 18.04.2011, 12:50.
    Iris

iris nádhera
    Ivana M

Comment

Irísku, někam se Ti zatoulaly žloutky.
      Šová Mirka

Comment

Mirko,třeba žloutky tam nejsou,já mám ořechovou roládu taky jen s bílky,musí nám to Iris upřesnit.

Comment

Už jsem opravila, stejný recept mám i bez žloutků, ale se žloutky je lepší, nadýchanější a vyšší těsto. Na fotkách je ta s jahodama BEZ a s pařížákem Se žloutky.
          Last edited by iris; 18.04.2011, 12:57.
          Iris

Comment

Iris nezlob se , ale v zadání máš "4 vejce". Usoudila jsem, že jsi na žloutky pouze zapomněla při psaní ingrediencí.Takže jsem je tam vrazila a roláda je výborná. Tedy vlastně už není.Dnes se rozplynula při kávě na sluníčku.
            Šová Mirka

Comment

Pracuji...
            X