Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Mrkvové řezy s tvarohem a meruňkama

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Mrkvové řezy s tvarohem a meruňkama

Těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 250 g másla(dávala jsem HERU), 400 g jemně nastrouhané mrkve, 2 vejce
    Náplň: 750 g polotučného tvarohu, 150 g moučkového cukru (podle chuti, já jsem dala od oka), 2 vanilkové cukry, 2 vejce
    Dále: kompotované nebo čerstvé meruňky( já jsem spotřebovala 2 plechovky á 420 g a neměla jsem je hustě vedle sebe), 1 vejce na potření, může být i čokopoleva na zdobení

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a trošku osolte. Do sypké směsi nastrouhejte máslo, přidejte strouhanou mrkev a dvě vejce. Vypracujte těsto, které necháte v chladu asi 30 minut odležet.Je dost lepivé a bez uležení v lednici by se s ním těžko pracovalo. Udělala jsem bochánek, oválela trochu v mouce a zabalila do potr.folie. Chladila jsem v lednici asi 2 hoďky.
    Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte tvaroh s cukrem a vejci. Já jsem měla tvaroh v kostce, tak jsem přidávala ještě trošku mléka, protože hmota byla dost tuhá. Ale zase, aby to neteklo.
    Vychlazené těsto rozdělte na poloviny. První rozválejte na pečicím papíru na plechu( s vyšším okrajem) až k okrajům, na plát natřete tvarohový krém, uhlaďte a poklaďte půlkami scezených kompotovaných meruněk, trochu je do tvarohu zatlačte.Vyválejte druhý plát. Já mám silikonový vál, tak jsem to pak opatrně přenesla a překlopila na krém s meruňkama. Trochu přitiskněte,propíchněte na několika místech vidličkou,potřete rozšlehaným vejcem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Bohužel jsem zapomněla sledovat čas, ale bylo to asi tak 40 min. Stejně každá trouba peče jinak Po upečení nechte vychladnout, nakrájejte na řezy a ještě můžete ozdobit čokopolevou. To já už jsem ale nedělala.
    Zdroj: Knihovnička recepty 5/2010
    Attached Files
    Janah

Vypadá to dobře, určitě vyzkouším.

Comment

Pracuji...
    X