Mandarinkový dort
Těsto:
-8 dkg moučkového cukru
-35 dkg polohrubé mouky
-5 lžic oleje
-1 vejce
-1 prášek do pečiva
-1 lžíce kakaa
-6 lžic mléka (možná i více)
Náplň:
-55 dkg zakysané smetany krémové
-cukr podle chuti
-1 balíček želatinového ztužovače za studena
-2 malé mandarinkové kompoty (1,5 do náplně a ¼ na ozdobu)
Na ozdobu:
-2 dl smetany ke šlehání
-1 balíček ztužovače smetany
-1 balíček vanilkového cukru
-podle potřeby čokoládu a želatinu
Suroviny na těsto zpracujeme a hned vyválíme na pečící papír. Vykrojíme 4 kola a průměru 19 cm, vysoké asi 3 mm. Upekla jsem ještě pár malých zbytků těsta, chtěla jsem pak tím posypat strany, ale z toho sešlo. Pečeme v předehřáté troubě na 185 st. asi 12 – 14 minut.
Zakysanou smetanu rozšleháme s mandarinkami, osladíme a nakonec vmícháme podle návodu ušlehaný želatinový ztužovač.
První placku potřeme zvrchu šťávou z kompotu, naneseme náplň. Hlavně se nelekejte náplň není tuhá, takže JE NUTNÉ to dát asi na 5 minut do mrazáku. Každou další placku potřeme z obou stran šťávou z kompotu a vždycky to dáme do mrazáku. Vrchní vrstvu také potřeme.
Samozřejmě, kdyby jste formu velkou jako placky, tak by to bylo jednoduché a mohli by jste to navrstvit najednou.
Dortík budeme krájet až druhý den a tak si rozmyslete, kdy ho dozdobíte čokoládou, šlehačkou, zbytkem mandarinek a želatinou.
Příprava 90 minut
Těsto:
-8 dkg moučkového cukru
-35 dkg polohrubé mouky
-5 lžic oleje
-1 vejce
-1 prášek do pečiva
-1 lžíce kakaa
-6 lžic mléka (možná i více)
Náplň:
-55 dkg zakysané smetany krémové
-cukr podle chuti
-1 balíček želatinového ztužovače za studena
-2 malé mandarinkové kompoty (1,5 do náplně a ¼ na ozdobu)
Na ozdobu:
-2 dl smetany ke šlehání
-1 balíček ztužovače smetany
-1 balíček vanilkového cukru
-podle potřeby čokoládu a želatinu
Suroviny na těsto zpracujeme a hned vyválíme na pečící papír. Vykrojíme 4 kola a průměru 19 cm, vysoké asi 3 mm. Upekla jsem ještě pár malých zbytků těsta, chtěla jsem pak tím posypat strany, ale z toho sešlo. Pečeme v předehřáté troubě na 185 st. asi 12 – 14 minut.
Zakysanou smetanu rozšleháme s mandarinkami, osladíme a nakonec vmícháme podle návodu ušlehaný želatinový ztužovač.
První placku potřeme zvrchu šťávou z kompotu, naneseme náplň. Hlavně se nelekejte náplň není tuhá, takže JE NUTNÉ to dát asi na 5 minut do mrazáku. Každou další placku potřeme z obou stran šťávou z kompotu a vždycky to dáme do mrazáku. Vrchní vrstvu také potřeme.
Samozřejmě, kdyby jste formu velkou jako placky, tak by to bylo jednoduché a mohli by jste to navrstvit najednou.
Dortík budeme krájet až druhý den a tak si rozmyslete, kdy ho dozdobíte čokoládou, šlehačkou, zbytkem mandarinek a želatinou.
Příprava 90 minut
Comment