Piškot:5 vajec, 4 lžíce cukru, 2 až 3 lžíce horké vody, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, půl sáčku prášku do pečiva, 2 lžíce jemně mletých ořechů.
Na potření:meruňkový džem
Náplň:1 velká plechovka broskvového kompotu, 750 ml mléka(část můžete nahradit šťávou z kompotu), 3 vanilkové pudinky, 3 lžíce cukru moučka, 250 g másla
Nahoru: 250 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač do šlehačky
Vejce s cukrem ušlehejte, přidejte horkou vodu, zašlehejte olej a vmíchejte do pěny směs mouky s práškem do pečiva a ořechy. Z těsta upečte na velkém plechu plát. Vlažný potřete meruňkovým džemem.
Zvlášť svařte v mléce s cukrem pudink a vlažný zašlehejte postupně do másla vyšlehaného doběla s moučkovým cukrem. Dále vmíchejte nadrobno nakrájené odkapané broskve, náplň natřete ve vyšší vrstvě na zchladlý piškot, rovnoměrně ji uhlaďte a uzavřete vrstvou tuhé šlehačky vyšlehané ze smetany se ztužovačem a trochou mouč.cukru. Povrch můžete dozdobit např.čokoládovou rýží. Dezert důkladně vychlaďte.
Já bych příště udělala jiný piškot, protože tenhle se mi zdál dost nízký na velký plech. A taky v časopise na obrázku byl nějaký tmavý.Tak jestli tam nechybělo kakao? Krém není po našlehání tak úplně hladký, ale je výborný.A nahoře já mám šlehačku z prášku. Docela dobře drží a po vychlazení není špatná. A nedávala jsem do ní už žádný cukr.
Zdroj: časopis Knihovnička recepty 5/2010
Na potření:meruňkový džem
Náplň:1 velká plechovka broskvového kompotu, 750 ml mléka(část můžete nahradit šťávou z kompotu), 3 vanilkové pudinky, 3 lžíce cukru moučka, 250 g másla
Nahoru: 250 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač do šlehačky
Vejce s cukrem ušlehejte, přidejte horkou vodu, zašlehejte olej a vmíchejte do pěny směs mouky s práškem do pečiva a ořechy. Z těsta upečte na velkém plechu plát. Vlažný potřete meruňkovým džemem.
Zvlášť svařte v mléce s cukrem pudink a vlažný zašlehejte postupně do másla vyšlehaného doběla s moučkovým cukrem. Dále vmíchejte nadrobno nakrájené odkapané broskve, náplň natřete ve vyšší vrstvě na zchladlý piškot, rovnoměrně ji uhlaďte a uzavřete vrstvou tuhé šlehačky vyšlehané ze smetany se ztužovačem a trochou mouč.cukru. Povrch můžete dozdobit např.čokoládovou rýží. Dezert důkladně vychlaďte.
Já bych příště udělala jiný piškot, protože tenhle se mi zdál dost nízký na velký plech. A taky v časopise na obrázku byl nějaký tmavý.Tak jestli tam nechybělo kakao? Krém není po našlehání tak úplně hladký, ale je výborný.A nahoře já mám šlehačku z prášku. Docela dobře drží a po vychlazení není špatná. A nedávala jsem do ní už žádný cukr.
Zdroj: časopis Knihovnička recepty 5/2010
Comment