250 g hladké mouky
20 g másla
3 žloutky
3-4 lžíce husté zakysané smetany
3-4 lžíce rumu nebo vodky
špetka soli
cukr moučka
cukr vanilkový
olej na smažení
Mouku z máslem posekat nožem,přidat žloutky,sůl,rum a tolik smetany aby těsto mělo konzistenci jako na nudle.Těsto dobře zpracujeme a pak překladamé na půl a válečkem ho tlučeme co se do něj vejde... opakujeme to mlácení několik krát .
Dáme těsto do lednice na hodinu,aby si odpočinulo.
Těsto vyvalíme velice tence a krájíme na pruhy asi 8 cm dl. a 3 cm š. Uprostřed každého pruhu nařízneme a přetáhneme jeden konec vzniklým otvorem.Hotové kousky dáváme na tácek a držíme na chladném místě,protože je důležitý rozdíl teploty mezí těstem a tukem,ve kterým smažíme.
Smažíme rychlé do zlatová z obou stran.Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.Posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
20 g másla
3 žloutky
3-4 lžíce husté zakysané smetany
3-4 lžíce rumu nebo vodky
špetka soli
cukr moučka
cukr vanilkový
olej na smažení
Mouku z máslem posekat nožem,přidat žloutky,sůl,rum a tolik smetany aby těsto mělo konzistenci jako na nudle.Těsto dobře zpracujeme a pak překladamé na půl a válečkem ho tlučeme co se do něj vejde... opakujeme to mlácení několik krát .
Dáme těsto do lednice na hodinu,aby si odpočinulo.
Těsto vyvalíme velice tence a krájíme na pruhy asi 8 cm dl. a 3 cm š. Uprostřed každého pruhu nařízneme a přetáhneme jeden konec vzniklým otvorem.Hotové kousky dáváme na tácek a držíme na chladném místě,protože je důležitý rozdíl teploty mezí těstem a tukem,ve kterým smažíme.
Smažíme rychlé do zlatová z obou stran.Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.Posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
Comment