25 dkg hladké mouky
špetka soli
1 lžíce práškového cukru
2 žloutky
3 lžíce bílého vína
2a1/2 vrchovaté lžíce kysané smetany
citr.kůra
Těsto zpracujeme na vále,propracováváme 10 minut.
Zabalíme do folie dáme na hodinu do lednice
Vyválíme na 2-3mm plát,vykrajujeme tvary které necháme ještě 10 minut odpočívat na vále.
Zvolna smažíme do růžova ,obalujeme v cukru do které jsme přidali 1 vanil.cukr.
Já smažím na sádle v malém kastrolku velmi zvolna,smažené dávám okapat na papírový ubrousek a balím v cukru.
Krásné se nafouknou -lístkují.
DOBROU CHUT.
špetka soli
1 lžíce práškového cukru
2 žloutky
3 lžíce bílého vína
2a1/2 vrchovaté lžíce kysané smetany
citr.kůra
Těsto zpracujeme na vále,propracováváme 10 minut.
Zabalíme do folie dáme na hodinu do lednice
Vyválíme na 2-3mm plát,vykrajujeme tvary které necháme ještě 10 minut odpočívat na vále.
Zvolna smažíme do růžova ,obalujeme v cukru do které jsme přidali 1 vanil.cukr.
Já smažím na sádle v malém kastrolku velmi zvolna,smažené dávám okapat na papírový ubrousek a balím v cukru.
Krásné se nafouknou -lístkují.
DOBROU CHUT.
Comment