Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškotová bublanina

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Piškotová bublanina

    Těsto: na váhu dáme vejce (na bublaninu velikosti plechu použijeme 3 vejce) a kolik váží tolik dáme polohrubé mouky a stejně i cukru krupice. Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr. V další misce ušleháme žloutky do kterých pomalu přidáváme 3 lžíce horké vody. Mouku prosijeme a vše opatrně smícháme v řídké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a přidáme třešně, můžeme použít i zmrazené. Pečeme při teplotě 200°C dokud špejle po zapíchnutí do bublaniny nebude suchá.
    Attached Files

  • #2
    Re: Piškotová bublanina

    Tohleto těsto je super! Používám ho hodně často. Dokonce z něj dělám i rolády.
    Dagmar

    Comment

    Pracuji...
    X