Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dortík.(co vrstva-to z jiného receptu)

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Dortík.(co vrstva-to z jiného receptu)

Piškot:
    4 vejce
    150 ml poloh.mouky
    150 ml.cukru krupice
    1/2 KL pr.do peč.

Vyšlehat bílky,přidat cukr a dále šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat žloutky za stálého šleháni.Na konec jemně zamíchat mouku z pr.do peč.Vylít do vymazané a vysypané moukou dortové formy.Péct na 175°C asi 25 min.Vystydlý korpus rozkrojit na 2 placky.1 placku si necháme na jindy(kdo často nepeče-udělá si piškot z poloviny dávky,ale pak se to dost blbě šlehá,tak malé množství a strýček v mrazáku se vždycky uplatní).
    Placku,která nám zůstala navlhčíme rumem z troškou vody, namažeme marmeládou (použila jsem višňovou) zředěnou rumem a namažeme "třepacím krémem "
    Krém 1:
    1 šlehačka ke šlehání
    1 konzerva mandarinkového kompotu
    1 puding Créme Olé

Šlehačku a kompot nalit do zavař.sklenice přidat puding,zašroubovat,a třást sklenicí dokud se nevytvoří krém.Namažeme krémem placku.Další vrstvu tvoří:
    Krém 2:
    1 GALARETKA višňová
    250 ml neslazeného zahuštěného mléka

Galaretku rozpustíme v 250 ml vařicí vody a necháme vystydnout,když už začne tuhnout-vyšleháme mléko do krému,a přidáváme tuhnoucí Galaretku.Po ušleháni namažeme na 1 krém.Pokud se nám zdá,že krém je ještě dost tekutý-stačí malou chvíli počkat-velice rychlé začne tuhnout.
    Vršek jsem ozdobila kompotovaným ovocem,a v silikonové formě Slunečnice jsem nechala ztuhnout 1 Galaretku angreštovou.
    Pak jsem jí z formy vyklopila rovnou na dortík.
    Click image for larger version

Name:	Dort 001.JPG
Views:	1
Size:	136.1 KB
ID:	146295

A tady druhý dortík ze zbylé půlky piškotu,a ze zbytkem třepacího krému.Tentokrát z mandarinkami místo jahod.

Name:	Dort
Size:	134.5 KB
ID:	146296

Dva dorty pro dva Tomáše.

Name:	007.JPG
Size:	133.0 KB
ID:	146334

Name:	009.JPG
Size:	135.3 KB
ID:	146335
    Last edited by Beata.H; 06.03.2011, 23:20.
    BEA
Pracuji...
X