Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Pivní štrůdl

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Pivní štrůdl

    30 dkg hladké mouky
    1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku Omega
    16 lžic světlého piva

    Do mouky nastrouháme na hrubém struhadle Omegu, přidáme pivo a zaděláme těsto. Rozdělíme na 3 bochánky a necháme asi čtvrt hodiny na teple odpočinout. Pak vyválíme tenkou placku, pokapeme máslem, posypeme strouhankou popř. ještě kokosovou moučkou, poklademe nasstrouhanými jablky, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, skořicový cukr, a ještě pocukrujeme. Zakapeme máslem, posypeme strouhankou , popř. kokosovou močkou. Placku svineme a potřeme rozpuštěným máslem. Štrůdly propícháme špejlí nebo jehlicí (aby mohl unikat vzduch) a pečeme ve středně teplé troubě do růžova.

  • #2
    Re: Pivní štrůdl

    Tenhle štrůdl taky občas dělám. Někdo by měl strach, že je cítit pivo, ale neni, je dobrý. Věrka.
    Věrka.

    Comment


    • #3
      Re: Pivní štrůdl

      Já těsto dávám odpočinout pod teplý kastrůlek,stačí ho vypláchnout teplou vodou.Těsto se lepší válí.Božena

      Comment

      Pracuji...
      X