Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Lehký polský dezertik (2)

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Lehký polský dezertik (2)

Suroviny:
    plechovka neslazeného zahuštěného mléka
    piškoty dle potřeby
    2 GALARETKY v různých barvách (kiwi a jahody)
    kompotované ovoce dle chuti (jahody,broskve) pokud chcete dát čerstvé kiwi nebo ananas musíte naporcované ovoce spařit vařicí vodou,jinak GALARETKA neztuhne.

Dortovou formu vyložíme folii a dno poklademe piškoty.
    Každou GALARETKU rozděláme v 250 ml vařicí vody a necháme vystydnout.Půlku plechovky mléka vyšleháme a přidáváme po troškách tuhnoucí GALARETKU.Po vyšleháni "pěnu" nalijeme na piškoty,přidáme kousky ovoce a dáme hned do lednice(pokud máte místo v mrazáku,tak to šoupněte klidně tam).
    To samé uděláme z druhou půlkou mléka i z druhou GALARETKOU.Po ušlehání vylijeme na první vrstvu,která mezi tím ztuhla v lednici.Přidáme ovoce a uložíme v lednici min na 3 hod. ale nejlíp přes noc.
    Zdobit můžeme ovocem a šlehačkou,nebo strouhanou čokoládou,nebo co kdo rád.

Click image for larger version

Name:	Galaretky..jpg
Views:	1
Size:	45.4 KB
ID:	146263 našla jsem na netu foto.
    Last edited by Beata.H; 10.02.2011, 14:09.
    BEA

Tak jsem ho vyzkoušela.Fakt prima věc na léto.Lehký,ne moc sladký,a až bude čerstvé ovoce....Rozchodně bude chutnat všem,kdo má rád "žužu"(já ani nevím co to je).Prý to je trochu podobná chuť.Přítel dcery prohlásil,že je to nejlepší dort jaký jedl,a spořádal dobrou čtvrtinu,pak se strašně styděl,ale dcera už ví,co mu udělat k narozkám. Myslím,že by to moc chutnalo dětem.

Click image for larger version

Name:	Žužu.JPG
Views:	1
Size:	130.0 KB
ID:	142617Než jsem se dostala k focení zůstal jen drobek.
    BEA

Comment

Pracuji...
    X