Piškot:
4 vejce
4 lžíce vrh.cukru
4 lžíce vrh.mouky hladké
1/2 lžičky pr.do peč.
Tvarohová vrstva:
1 GALARETKA citronová
500g tvarohu
250 g másla
200g cukru
4 žloutky
"Pěnová" vrstva:
1 GALARETKA angreštová
4 bílky
100 g cukru
Na ozdobu:
50 g čokolády
Vyšlehat bílky,přidat cukr a dále šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat žloutky za stálého šleháni.Na konec jemně zamíchat mouku z pr.do peč.Piškot je na plech 25x36 cm,péct na 170-180°C asi 25 min.
GALARETKU citronovou zalit 200 ml vařicí vody,důkladně zamíchat a nechat vystydnout.Změklé máslo vyšlehat z cukrem a žloutky.Přidat tvaroh a tuhnoucí GALARETKU citronovou.Vyšlehat krém a natřít na upečeny a vystydly piškot.
GALARETKU angreštovou připravit stejně jako citronovou.Bílky vyšlehat,přidat cukr a šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat tuhnoucí GALARETKU angreštovou a jemně zamíchat.Hotovou "pěnu" natřít na tvarohovou vrstvu a ozdobit strouhanou čokoládou.Dát do ledničky na několik hodin.
4 vejce
4 lžíce vrh.cukru
4 lžíce vrh.mouky hladké
1/2 lžičky pr.do peč.
Tvarohová vrstva:
1 GALARETKA citronová
500g tvarohu
250 g másla
200g cukru
4 žloutky
"Pěnová" vrstva:
1 GALARETKA angreštová
4 bílky
100 g cukru
Na ozdobu:
50 g čokolády
Vyšlehat bílky,přidat cukr a dále šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat žloutky za stálého šleháni.Na konec jemně zamíchat mouku z pr.do peč.Piškot je na plech 25x36 cm,péct na 170-180°C asi 25 min.
GALARETKU citronovou zalit 200 ml vařicí vody,důkladně zamíchat a nechat vystydnout.Změklé máslo vyšlehat z cukrem a žloutky.Přidat tvaroh a tuhnoucí GALARETKU citronovou.Vyšlehat krém a natřít na upečeny a vystydly piškot.
GALARETKU angreštovou připravit stejně jako citronovou.Bílky vyšlehat,přidat cukr a šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat tuhnoucí GALARETKU angreštovou a jemně zamíchat.Hotovou "pěnu" natřít na tvarohovou vrstvu a ozdobit strouhanou čokoládou.Dát do ledničky na několik hodin.