Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Lehký polský dezertik (1)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Lehký polský dezertik (1)

    Piškot:
    4 vejce
    4 lžíce vrh.cukru
    4 lžíce vrh.mouky hladké
    1/2 lžičky pr.do peč.

    Tvarohová vrstva:
    1 GALARETKA citronová
    500g tvarohu
    250 g másla
    200g cukru
    4 žloutky

    "Pěnová" vrstva:
    1 GALARETKA angreštová
    4 bílky
    100 g cukru
    Na ozdobu:
    50 g čokolády

    Vyšlehat bílky,přidat cukr a dále šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat žloutky za stálého šleháni.Na konec jemně zamíchat mouku z pr.do peč.Piškot je na plech 25x36 cm,péct na 170-180°C asi 25 min.

    GALARETKU citronovou zalit 200 ml vařicí vody,důkladně zamíchat a nechat vystydnout.Změklé máslo vyšlehat z cukrem a žloutky.Přidat tvaroh a tuhnoucí GALARETKU citronovou.Vyšlehat krém a natřít na upečeny a vystydly piškot.

    GALARETKU angreštovou připravit stejně jako citronovou.Bílky vyšlehat,přidat cukr a šlehat,až se cukr rozpustí.Přidat tuhnoucí GALARETKU angreštovou a jemně zamíchat.Hotovou "pěnu" natřít na tvarohovou vrstvu a ozdobit strouhanou čokoládou.Dát do ledničky na několik hodin.

    Click image for larger version

Name:	biszkopt_z_masa_serowa_i_pianka1.JPG
Views:	2
Size:	28.2 KB
ID:	146262
    Last edited by Beata.H; 20.02.2011, 19:27.
    BEA
Pracuji...
X