Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Ovocné řezy s krémem a želatinou

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Ovocné řezy s krémem a želatinou

    Piškot: 6 vajec + z bílků sníh,10 polévkových lžic(dále jen PL) cukru krupice,15 PL polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 PL oleje,1 Pl rumu

    Žloutky s cukrem ušleháme,pak přišleháme olej,rum a ručně vmícháme mouku,smíchanou předem s pr.do peč.Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném hlubším plechu dorůžova.

    Krém: Ušleháme 1 šlehačku se ztužovačem šlehačky a 1 vanilkovým cukrem dotuha,pak opatrně vmícháme 1 kysanou smetanu.

    Ovoce:Jablka nakrájíme na kostičky,povaříme v troše jablečného džusu.Ne dlouho,aby se nerozvařily,pak by z nich byla břečka.Necháme vychladnout.Jiné ovoce(jahody,kiwi,broskve kompotované,ostružiny) pokrájím podle toho,jak je velké.Jahody půlím,kiwi a broskve na plátky a ostružiny máme veliké,tak většinou také půlím.

    Poleva:1/2 l vody,1 vanilkový pudink,5 PL cukru,1 a půl PL želatiny = uvařit nebo použijeme cukrárenské želé(připravíme podle návodu na sáčku).
    U jablečných řezů jsem použila žluté želé a uvařila jsem ho v jablečném džusu.

    Dokončení:Na vychladlý piškot natřeme krém,poklademe ovocem a zalijeme připraveným vlažným želé.Uložíme na 2 hoďky do lednice.Kdo má rád hodně krému,musí zdvojnásobit dávku surovin na krém.Nám úplně stačí tato dávka.
    Attached Files
    Last edited by Janah; 12.11.2010, 13:38.
    Janah

  • #2
    Jani, díky za recept.
    Soňa

    Comment


    • #3
      Janih tento džus vůbec neznám???Ta v Prostřeno dělala spodek hnědý a tvarohový krém a ovoce a želé z pudinku.Jě to něco podobného,ale nazvala to tříbarevný koláč.

      Comment


      • #4
        Janah, je to moc lákavé, jen jsem nedělala ještě se ztužovačem a snad před 100 lety se želatinou, ale na slano. No snad si brzy začnu věřit (že mi vše ztuhne,hihi) a odhodlám se to udělat...
        anina s.

        Comment


        • #5
          Jaruš,co dělala dnes v Prostřeno je jako ty vitacitové řezy(dneska se to dělá spíš z tangu),nedávno je dávala do galerky Zdeny s tím kiwi.
          Janino,nesmíš se ničeho bát.Občas se sice něco nepovede(viz mně dnes jablíčková roláda),ale hlavně zdraví,jak říká Ivanka.
          Janah

          Comment


          • #6
            Janah, já se nebojím, jen si v něčem nevěřím, když vidím ty vaše krásné fotky v galerce a nemám ráda ve všem zbytečnou práci. Ale jinak pokud mě to chytne, hlavně ve volnu, udělám to a pak samozřejmě napíšu.
            Ale jsou věci, které NIKDY dělat nebudu - potahování dortu nebo tvary (kabelky, soudky apod. ) nebo opracování králíka, bažanta a ryby, to vím na 100%.
            No umím jiné věci...
            anina s.

            Comment


            • #7
              Nino, tak si tu zpívám ::: ten umí to a ten zas tohle.... a všichni dohromady uděláme dost nebo moc ?
              Iris

              Comment

              Pracuji...
              X