Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bábovka Piškotka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bábovka Piškotka

4 vejce
    160 g tuku
    160 g cukru
    250 g hladké mouky
    1 prášek do pečiva
    1/8 l mléka
    1 vanilk.cukr
    Vejce cukr tuk do pěny,pak mouku s práškem a mléko,vše smíchat,do vymaz.vysyp.bábovkové formy/kokosem sypáno/ rozetřít třetinu těsta na to naskládáme piškoty slebené marmeládou těsně k sobě,dáme další těsto pak piškoty a těsto a pečeme tak na 170 -já pekla 50 minutcca.
    Necháme úplně vychladnout než krájíme!
    ////piškoty po dvou slepíme marmeládou-mám jahodovou a pak to pokapu citr.šťávou nebo rumem
    Attached Files
    LENKA

Leničko vypadá náramně.A nejsou ty piškoty tvrdé?

Comment

Leni, ten recept někde mám, ale ještě jsem nezkoušela. Bábovka vypadá moc dobře, asi vyzkouším. Díky za připomenutí.

Comment

Tak mě ty piškoty vyběhly nahoru, tak jsem je během peečení zastrkala zase dolůůů.
        Obrácenou vařečkou,
        Iris

Comment

Iris,musíš je hodně zatlačit dolů jak je tam dáváš a neměly by vyplavat nahoru
          Jaruško nejsou-já je pokapu citr.šťávou nebo rumem,to se zvlhčí-ale ne moc!!!Dělávala jsem ji klukům když byli menší a ještě polité čokoládou a kokosem posypaný-dnes mají rádi jen suchýýýýýý a ještě kočičí oči s piškotama do srnčího hřbetu-jednou i do školky když měl Romík narozky bylo to oddělení koťátek-byli nadšení!
          LENKA

Comment

Leničko,
            bábovka jak ze žurnálu
            Já jednou také dělala a jak píše Iris, piškoty mi vylezly nahoru
            Gábina

Comment

Gábi pořádně jsem je zatlačila dolů a pak ještě dala vrstvu těsta a dobrý-zkusím příště s kakaovejma piškotama,ale zatím jsem je nesehnala,moc zdravím!!!!
              LENKA

Comment

Pracuji...
              X