Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Dírkovaný koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Dírkovaný koláč

    DÍRKOVANÝ KOLÁČ


    ½ litr polohrubé mouky
    ¼ litr jemného kristalu
    ¼ litr šlehačky
    3 vejce( z bílků sníh )
    1 prášek do pečiva
    1 vanil. cukr
    špetka soli
    Vyšlehat těsto a nalít na klasický plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný a vysypaný. Pečeme na 170stupňů, asi 30min., každý dle své trouby.


    Náplň
    1 tvaroh kostka ( vaničky dvě )
    1 vejce
    podle chuti cukr
    mléko dle potřeby
    marmeláda


    Výmícháme tvaroh za přidání mléka, ale aby zůstal hustější.


    Na těsto dáváme střídavě lžičkou kopeček tvarohu a kopeček marmelády. Pečeme ve středně
    vyhřáté troubě. Tvaroh i marmeláda klesnou při pečení do těsta.

    Renata

  • #2
    Jo tak to bude určitě výborný koláč,nebo už není???

    Comment


    • #3
      Dobrý koláček, takhle to dělám s pudinky / čoko, vanilka/ taky krásně zajedou do těstíčka, tohle je vítaná změna s tou marmožkou a tvarohem, to určo vyzkouším, díky .
      Iris

      Comment


      • #4
        irisko s pudinkem dělám taky, ale dávala jsem jen bílý a marmošku Jo stačí naznačit a je spousta variací. Tak příště hnědý a bílý
        Jaruško ještě je, jedni mladí jsou na welness víkedu, druhým teprve dám, pak ještě švagrový a nám nechám pár kousků, neb muži stačí tak dva a zbytek bych zožrala já, to nesmím dopustit.
        Renata

        Comment


        • #5
          Renatko podobný dělám bez marmelády a nemá chybu,ale příště zkusím tvůj receptík
          Maruna

          Comment


          • #6
            Holky, ten pudink uvaříte normálně nebo dáváte méně mléka ? Jestli to není řídké.
            Nemám tvaroh, zbytek ingrediencí ano a tento recept mě zaujal.
            Dík za odpověď.
            anina s.

            Comment


            • #7
              JaninoS.:
              Já dělám pudink normálně (0,5 l mléka) a pak to "nakydám" na těsto a ono se to při pečení hezky propadne
              Gábina

              Comment


              • #8
                Gábi, děkuju za odpověď.
                anina s.

                Comment

                Pracuji...
                X