Dobrý den, letos máme tak nějak nadúrodu jablek, ale jsou potlučené od krup a nakousané od vos a mravenců, takže k jídlu nic moc, ale u nás letí jablkový perník, protože je takový "mokrý" a od jablek trochu navinulý (i když ta jablka tam vidět nejsou a hlavně je rychlý.
350 g pol. mouky
350 g cukru krystal (nebo krupice)
350 g nastrouhaných jablek
1 prášek do pečiva
2 celá vejce
2 polévkové lžíce kakaa
1/4 l mléka
2 dcl oleje
Vajíčka rozšlehám s cukrem a olejem, přidám mléko, nastrouhaná jablka (neloupu je, načtvrtím, odstraním jadřinec a když je strouhám, tak šlukou nahoru, takže mi šlupka zůstane v ruce, když tam nějaký ten kousek šlupky skončí, nevadí to), nakonec přimíchám mouku s prdopečem, naliju na plech s pečícím papírem a peču (horký vzduch, 180 st., jak dlouho - zapomněla jsem to sledovat, ale tuším, že po 20 minutách juknu, zmáčknu povrch, když péruje, tak je to hotové, jinak hlídám). Včera jsem ještě použila zbytek bezinkové marmelády, potřela povrch a polila čokopolevou - už jsem dostala hlášku z domova, že "to něco pod čokoládou" je fakt mňam a co prý to je.... Hezký den. Jana V.
350 g pol. mouky
350 g cukru krystal (nebo krupice)
350 g nastrouhaných jablek
1 prášek do pečiva
2 celá vejce
2 polévkové lžíce kakaa
1/4 l mléka
2 dcl oleje
Vajíčka rozšlehám s cukrem a olejem, přidám mléko, nastrouhaná jablka (neloupu je, načtvrtím, odstraním jadřinec a když je strouhám, tak šlukou nahoru, takže mi šlupka zůstane v ruce, když tam nějaký ten kousek šlupky skončí, nevadí to), nakonec přimíchám mouku s prdopečem, naliju na plech s pečícím papírem a peču (horký vzduch, 180 st., jak dlouho - zapomněla jsem to sledovat, ale tuším, že po 20 minutách juknu, zmáčknu povrch, když péruje, tak je to hotové, jinak hlídám). Včera jsem ještě použila zbytek bezinkové marmelády, potřela povrch a polila čokopolevou - už jsem dostala hlášku z domova, že "to něco pod čokoládou" je fakt mňam a co prý to je.... Hezký den. Jana V.
Comment