Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablkový perník

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jablkový perník

    Dobrý den, letos máme tak nějak nadúrodu jablek, ale jsou potlučené od krup a nakousané od vos a mravenců, takže k jídlu nic moc, ale u nás letí jablkový perník, protože je takový "mokrý" a od jablek trochu navinulý (i když ta jablka tam vidět nejsou a hlavně je rychlý.
    350 g pol. mouky
    350 g cukru krystal (nebo krupice)
    350 g nastrouhaných jablek
    1 prášek do pečiva
    2 celá vejce
    2 polévkové lžíce kakaa
    1/4 l mléka
    2 dcl oleje
    Vajíčka rozšlehám s cukrem a olejem, přidám mléko, nastrouhaná jablka (neloupu je, načtvrtím, odstraním jadřinec a když je strouhám, tak šlukou nahoru, takže mi šlupka zůstane v ruce, když tam nějaký ten kousek šlupky skončí, nevadí to), nakonec přimíchám mouku s prdopečem, naliju na plech s pečícím papírem a peču (horký vzduch, 180 st., jak dlouho - zapomněla jsem to sledovat, ale tuším, že po 20 minutách juknu, zmáčknu povrch, když péruje, tak je to hotové, jinak hlídám). Včera jsem ještě použila zbytek bezinkové marmelády, potřela povrch a polila čokopolevou - už jsem dostala hlášku z domova, že "to něco pod čokoládou" je fakt mňam a co prý to je.... Hezký den. Jana V.

  • #2
    JaniV super, syn má hodně letňáků a končí na kompostu, nejsou letos chutný. Odpoledne nastane sběr a spáchám. Jablka taky takto strouhám, dělám jen půlky
    Měj se hezky
    Renata

    Comment


    • #3
      JaniV, recept se mi líbí, mám ráda takové rychlovky, ale chtěla jsem se zeptat, nemáme moc rádi kakaové moučníky, můžu kakao vypustit?
      A pokud ano, mám přidat více mouky?
      Díky, já vím, že je to perník, ale světlý by taky mohl být, ne?

      Comment


      • #4
        KETY, pokud neva, že reaguju, já si myslím, že kakao dávat nemusíš, ale mouku bych nepřidávala, to kakao to těsto spíš obarví, ty 2 lžíce , ale snad nepíšu hloupost. Nebo zkusit přidat instantní kávu? (pokus o vtip, ale já bych se toho nebála).
        Měj se.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Kety,to kakao tam nemusí být,jak říká Janina jen obarví,ale mohu doporučit,je to rychlé a dobré.Čauky..
          Maruna

          Comment


          • #6
            Tento perník můžu doporučit s čistým svědomím - děláme ho v rodině již léta. S kakaem i bez něj. Máma občas přidávala mleté vlašské ořechy.
            Iva

            Comment


            • #7
              To je skvělé, že jsem se také dozvěděla, že tam být nemusí a je to odskoušené. Já bych teda taky radila, že ne, ani mouku bych nepřidávala, protože jsou to jenom dvě lžíce a ty u konzistence tohodle těsta ani nejsou vidět, ale nikdy jsem to nezkoušela, páč mi naopak jsme jenom kakaová a čokoládová rodina. Já i jablka mám tak nějak od oka , vždycky jich mám trochu víc, protože jednak strouhám ve šlupkách, ty pak vyhodím, na nich občas něco zbyde, takže to připočítávám a taky když mi vyjde, že bych do 35 dkg měla doložit třeba jenom čtvrtku jablka, dám ho celé, protože zrovna většinou nemám chuť dojídat a vyhazovat se mi nechce. Teď jsem měla asi 380 g a vůbec to není na perníku poznat . Hezký den. Jana V.

              Comment


              • #8
                Díky a určitě se na to vrhnu, ale asi až o víkendu, ještě musím sehnat nějaká dobrá jablíčka

                Comment


                • #9
                  taky ho dělám když jsou sladká jabka dávám míň cukru
                  MARUŠKA

                  Comment


                  • #10
                    Právě chladne, tak jsem zvědavá.
                    anina s.

                    Comment

                    Pracuji...
                    X