Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jablkový perník

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Jablkový perník

Dobrý den, letos máme tak nějak nadúrodu jablek, ale jsou potlučené od krup a nakousané od vos a mravenců, takže k jídlu nic moc, ale u nás letí jablkový perník, protože je takový "mokrý" a od jablek trochu navinulý (i když ta jablka tam vidět nejsou a hlavně je rychlý.
    350 g pol. mouky
    350 g cukru krystal (nebo krupice)
    350 g nastrouhaných jablek
    1 prášek do pečiva
    2 celá vejce
    2 polévkové lžíce kakaa
    1/4 l mléka
    2 dcl oleje
    Vajíčka rozšlehám s cukrem a olejem, přidám mléko, nastrouhaná jablka (neloupu je, načtvrtím, odstraním jadřinec a když je strouhám, tak šlukou nahoru, takže mi šlupka zůstane v ruce, když tam nějaký ten kousek šlupky skončí, nevadí to), nakonec přimíchám mouku s prdopečem, naliju na plech s pečícím papírem a peču (horký vzduch, 180 st., jak dlouho - zapomněla jsem to sledovat, ale tuším, že po 20 minutách juknu, zmáčknu povrch, když péruje, tak je to hotové, jinak hlídám). Včera jsem ještě použila zbytek bezinkové marmelády, potřela povrch a polila čokopolevou - už jsem dostala hlášku z domova, že "to něco pod čokoládou" je fakt mňam a co prý to je.... Hezký den. Jana V.

JaniV super, syn má hodně letňáků a končí na kompostu, nejsou letos chutný. Odpoledne nastane sběr a spáchám. Jablka taky takto strouhám, dělám jen půlky
    Měj se hezky
    Renata

Comment

JaniV, recept se mi líbí, mám ráda takové rychlovky, ale chtěla jsem se zeptat, nemáme moc rádi kakaové moučníky, můžu kakao vypustit?
      A pokud ano, mám přidat více mouky?
      Díky, já vím, že je to perník, ale světlý by taky mohl být, ne?

Comment

KETY, pokud neva, že reaguju, já si myslím, že kakao dávat nemusíš, ale mouku bych nepřidávala, to kakao to těsto spíš obarví, ty 2 lžíce , ale snad nepíšu hloupost. Nebo zkusit přidat instantní kávu? (pokus o vtip, ale já bych se toho nebála).
        Měj se.
        anina s.

Comment

Kety,to kakao tam nemusí být,jak říká Janina jen obarví,ale mohu doporučit,je to rychlé a dobré.Čauky..
          Maruna

Comment

Tento perník můžu doporučit s čistým svědomím - děláme ho v rodině již léta. S kakaem i bez něj. Máma občas přidávala mleté vlašské ořechy.
            Iva

Comment

To je skvělé, že jsem se také dozvěděla, že tam být nemusí a je to odskoušené. Já bych teda taky radila, že ne, ani mouku bych nepřidávala, protože jsou to jenom dvě lžíce a ty u konzistence tohodle těsta ani nejsou vidět, ale nikdy jsem to nezkoušela, páč mi naopak jsme jenom kakaová a čokoládová rodina. Já i jablka mám tak nějak od oka , vždycky jich mám trochu víc, protože jednak strouhám ve šlupkách, ty pak vyhodím, na nich občas něco zbyde, takže to připočítávám a taky když mi vyjde, že bych do 35 dkg měla doložit třeba jenom čtvrtku jablka, dám ho celé, protože zrovna většinou nemám chuť dojídat a vyhazovat se mi nechce. Teď jsem měla asi 380 g a vůbec to není na perníku poznat . Hezký den. Jana V.

Comment

Díky a určitě se na to vrhnu, ale asi až o víkendu, ještě musím sehnat nějaká dobrá jablíčka

Comment

taky ho dělám když jsou sladká jabka dávám míň cukru
                  MARUŠKA

Comment

Právě chladne, tak jsem zvědavá.
                    anina s.

Comment

Pracuji...
                    X