Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bábovka z remosky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bábovka z remosky

    1 sklenice ( 200 ml ) práškového cukru
    4 žloutky
    3/4 sklenice oleje
    3/4 sklenice mléka
    3/4 sklenice polohrubé mouky
    3/4 PDP
    4 bílky

    V míse třeme žloutky s cukrem, pak po částech vmícháme olej. Hustou pěnu střídavě ředíme mlékem a zamícháváme mouku prosátou s PDP. Nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh. Mísu remosky vymažeme tukem a vysypeme moukou. Doprostřed umístíme hliníkovou kuželovou vložku, kterou taky na povrchu namažeme a posypeme.Těsto do mísy vlijeme a hned pečeme asi půl hodiny.
    Ještě horkou bábovku po vyklopení můžeme na vrchu potřít rozpuštěným máslem a posypat cukrem, který tak lépe drží.

    Já jsem do půlky těsta vmíchala kakao a po upečení polila čokoládovou polevou. Bábovku jsem neměla klasicky vysokou, ale chuťově byla dobrá.
    anina s.
Pracuji...
X