Oznámení

Collapse
No announcement yet.

LUXUSNÍ jahodové řezy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • LUXUSNÍ jahodové řezy

    5 vajec
    20 dkg cukru
    100ml oleje
    100ml vlaž.vody
    25 dkg polohr. mouky
    1 PDP
    Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,přidáme vlaž.vodu,mouku s PDP střídavě se sněhem s bílků.
    Dáme do plechu 30x40 cm na peč.papír,pečeme na 180 st cca půl hodiny.
    Krém: 1 LITR MLÉKA,3 pudink.prášky Dr.Oetker,1 van.cukr,4 lžíce cukru.
    Z celé dávky uvaříme pudink ,do horkého vmícháme 1 lžíci masla a necháme vychladnout.
    Po vychladnutí dáme ještě 2 lžíce cukru,šlehačem všleháme 2 zakysané smetany á 200ml hodně husté a vyšleháme do krému.
    Na upečený piškot naskládáme jahody na plátky,čerstvé,kompotované nebo polorozmrzlé z mrazáku.
    Na ně natřeme vyšlehaný krém z pudinku a zakysanek.Dáme ztuhnout asi na hoďku do lednice.
    Nakonec vyšleháme 2 šlehačky se ztužovačem a natřeme na krém.Posypeme strouhanou čokoládou nebo ořechy.
    Krájíme až druhý den.
    DOPORUČENÍ: ABY KRÉM LÉPE ZTUHL přidejte 2 ztužovače DR.Oetker.
    Jinak můžete dát jakékoli ovoce i kompotované já dala jahody čerstvé a polorozmrzlé ostružiny.
    Dobré pochutnání
    MARUŠKA

  • #2
    Maruško to myslíš ty ztužovače za studena velké sáčky????To je krém jako na Nebeskou Máňu,že?

    Comment


    • #3
      jo ty ,máš tam 1000ml mléko a 400ml zakysanky tak jeden by byl málo.
      MARUŠKA

      Comment


      • #4
        Holky mě ten krém NESTUHL určutě dejte ZTUŽOVAČ.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Maruško, jak jsem jej před časem dělala, taky neztuhnul. Švagrová pak dělala a dala jeden velký ztužovač a stačilo. Jinak lahodnej.
          Malý postřeh, možná jste si taky všimly, koupila jsem pudinky v různých obchodech, jeden jeden měl 38g, jiný druh 40g. Prášek do peč., jeden 13g, jiný 14g. Není to velký rozdíl, no při větším množství je hned o něco méně. Přišla jsem na to, když jsem pekla z půl dávky.
          Renata

          Comment


          • #6
            Tak jsem včera koupila puding Dr. Oetk., ten měl 37g, prášek do peč., také tato značka, 12g. To jsou docela rozdíly.
            Renata

            Comment


            • #7
              Máš pravdu má 37 gr,jinak mívají 42g už jsem se na to taky zaměřila.
              MARUŠKA

              Comment


              • #8
                Ale já tam,kde píší celý prášek dáváme jen 3/4,protože to potom je cítit na jazyku.
                Tak myslím,že to nebude problém.

                Comment


                • #9
                  Maruško, zkouším tento tvůr korpus a chci na to dát třepaný krém, myslím, že nebude problém. Nemusím čekat až vychladne pudink, no uvidím, co z toho vyrobím, jinak to někdy vyzkouším i s tím krémem, vypadá to dobře.
                  M A J K A 1

                  Comment

                  Pracuji...
                  X