Oznámení

Collapse
No announcement yet.

LUXUSNÍ jahodové řezy

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• LUXUSNÍ jahodové řezy

5 vajec
    20 dkg cukru
    100ml oleje
    100ml vlaž.vody
    25 dkg polohr. mouky
    1 PDP
    Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,přidáme vlaž.vodu,mouku s PDP střídavě se sněhem s bílků.
    Dáme do plechu 30x40 cm na peč.papír,pečeme na 180 st cca půl hodiny.
    Krém: 1 LITR MLÉKA,3 pudink.prášky Dr.Oetker,1 van.cukr,4 lžíce cukru.
    Z celé dávky uvaříme pudink ,do horkého vmícháme 1 lžíci masla a necháme vychladnout.
    Po vychladnutí dáme ještě 2 lžíce cukru,šlehačem všleháme 2 zakysané smetany á 200ml hodně husté a vyšleháme do krému.
    Na upečený piškot naskládáme jahody na plátky,čerstvé,kompotované nebo polorozmrzlé z mrazáku.
    Na ně natřeme vyšlehaný krém z pudinku a zakysanek.Dáme ztuhnout asi na hoďku do lednice.
    Nakonec vyšleháme 2 šlehačky se ztužovačem a natřeme na krém.Posypeme strouhanou čokoládou nebo ořechy.
    Krájíme až druhý den.
    DOPORUČENÍ: ABY KRÉM LÉPE ZTUHL přidejte 2 ztužovače DR.Oetker.
    Jinak můžete dát jakékoli ovoce i kompotované já dala jahody čerstvé a polorozmrzlé ostružiny.
    Dobré pochutnání
    MARUŠKA

Maruško to myslíš ty ztužovače za studena velké sáčky????To je krém jako na Nebeskou Máňu,že?

Comment

jo ty ,máš tam 1000ml mléko a 400ml zakysanky tak jeden by byl málo.
      MARUŠKA

Comment

Holky mě ten krém NESTUHL určutě dejte ZTUŽOVAČ.
        MARUŠKA

Comment

Maruško, jak jsem jej před časem dělala, taky neztuhnul. Švagrová pak dělala a dala jeden velký ztužovač a stačilo. Jinak lahodnej.
          Malý postřeh, možná jste si taky všimly, koupila jsem pudinky v různých obchodech, jeden jeden měl 38g, jiný druh 40g. Prášek do peč., jeden 13g, jiný 14g. Není to velký rozdíl, no při větším množství je hned o něco méně. Přišla jsem na to, když jsem pekla z půl dávky.
          Renata

Comment

Tak jsem včera koupila puding Dr. Oetk., ten měl 37g, prášek do peč., také tato značka, 12g. To jsou docela rozdíly.
            Renata

Comment

Máš pravdu má 37 gr,jinak mívají 42g už jsem se na to taky zaměřila.
              MARUŠKA

Comment

Ale já tam,kde píší celý prášek dáváme jen 3/4,protože to potom je cítit na jazyku.
                Tak myslím,že to nebude problém.

Comment

Maruško, zkouším tento tvůr korpus a chci na to dát třepaný krém, myslím, že nebude problém. Nemusím čekat až vychladne pudink, no uvidím, co z toho vyrobím, jinak to někdy vyzkouším i s tím krémem, vypadá to dobře.
                  M A J K A 1

Comment

Pracuji...
                  X