Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kinder Pingui

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kinder Pingui

PL = polévková lžíce

6 vajec
    6 PL cukru moučkového
    6 PL teplé vody
    6 PL hladké mouky
    2 PL kakaa
    1 prášek do pečiva
    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pomalu přimícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Potom přimícháme kakao a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 díly, a každý upečeme na vymaštěném plechu při 200°C. Těsto se rychle upeče, tak je třeba dávat pozor!!!

Krém I.
    5 dcl šlehačky
    1 PL želatiny
    2 PL tekutého medu
    1 vanilkový cukr
    Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do 3 PL vody, necháme 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni rozehřejeme (místo klasické želatiny lze použít i želatinu za studena, je to rychlejší). Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáváme roztopenou želatinu a přilejeme med. Stejně postupujeme i s druhou částí krému.

Můžete vyzkoušet i druhou variantu krému, který jsem také dělala a je výborný:

Krém II.
    2 tvarohy ve vaničce tučné
    2 šlehačky
    4 lžíce medu
    Vše vyšleháme na hustý krém, rozdělíme na 2 části.

Čokoládový krém:
    15 dkg čokolády na vaření
    10 dkg hery
    1 PL vody
    2 PL oleje
    Nad parou rozpustíme čokoládu, přidáme heru, olej a vodu a dobře vymícháme.

Čokoládová poleva:
    20 dkg čokolády na vaření
    10 dkg hery
    3 PL oleje
    1 PL vody
    1 PL moučkového cukru
    Čokoládu rozpustíme nad parou nebo v mikrovlnce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme na hladkou polevu.

Dokončení:
    Jeden upečený plát potřeme polovinou smetanového krému a dáme vychladit do lednice. Potom potřeme čokoládovým krémem a dáme znovu vychladit. Když je čokoládový krém ztuhlý, tak potřeme druhou polovinou smetanového krému, přiklopíme druhým plátem, potřeme polevou a dáme ztuhnout do lednice. Zdá se to trošku složité, ale není a výsledek stojí za to. Je to vynikající.
    Last edited by petrulinka; 21.06.2010, 16:53.

odpovím

Ahoj ,recept jsem dala 25.2. - je tu eny
    Eny

Comment

Ahoj Eny, tak daleko jsem se nedívala, kromě toho tam není recept, ale jen odkaz a ještě ve slovenštině. Já ho mám v češtině, tak jsem ho tady dala. Je to dobré pro oživení, protože každý tak daleko nejde. Pa

Comment

Pracuji...
      X