PL = polévková lžíce
6 vajec
6 PL cukru moučkového
6 PL teplé vody
6 PL hladké mouky
2 PL kakaa
1 prášek do pečiva
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pomalu přimícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Potom přimícháme kakao a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 díly, a každý upečeme na vymaštěném plechu při 200°C. Těsto se rychle upeče, tak je třeba dávat pozor!!!
Krém I.
5 dcl šlehačky
1 PL želatiny
2 PL tekutého medu
1 vanilkový cukr
Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do 3 PL vody, necháme 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni rozehřejeme (místo klasické želatiny lze použít i želatinu za studena, je to rychlejší). Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáváme roztopenou želatinu a přilejeme med. Stejně postupujeme i s druhou částí krému.
Můžete vyzkoušet i druhou variantu krému, který jsem také dělala a je výborný:
Krém II.
2 tvarohy ve vaničce tučné
2 šlehačky
4 lžíce medu
Vše vyšleháme na hustý krém, rozdělíme na 2 části.
Čokoládový krém:
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 PL vody
2 PL oleje
Nad parou rozpustíme čokoládu, přidáme heru, olej a vodu a dobře vymícháme.
Čokoládová poleva:
20 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
3 PL oleje
1 PL vody
1 PL moučkového cukru
Čokoládu rozpustíme nad parou nebo v mikrovlnce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme na hladkou polevu.
Dokončení:
Jeden upečený plát potřeme polovinou smetanového krému a dáme vychladit do lednice. Potom potřeme čokoládovým krémem a dáme znovu vychladit. Když je čokoládový krém ztuhlý, tak potřeme druhou polovinou smetanového krému, přiklopíme druhým plátem, potřeme polevou a dáme ztuhnout do lednice. Zdá se to trošku složité, ale není a výsledek stojí za to. Je to vynikající.
6 vajec
6 PL cukru moučkového
6 PL teplé vody
6 PL hladké mouky
2 PL kakaa
1 prášek do pečiva
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pomalu přimícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Potom přimícháme kakao a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 2 díly, a každý upečeme na vymaštěném plechu při 200°C. Těsto se rychle upeče, tak je třeba dávat pozor!!!
Krém I.
5 dcl šlehačky
1 PL želatiny
2 PL tekutého medu
1 vanilkový cukr
Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do 3 PL vody, necháme 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni rozehřejeme (místo klasické želatiny lze použít i želatinu za studena, je to rychlejší). Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáváme roztopenou želatinu a přilejeme med. Stejně postupujeme i s druhou částí krému.
Můžete vyzkoušet i druhou variantu krému, který jsem také dělala a je výborný:
Krém II.
2 tvarohy ve vaničce tučné
2 šlehačky
4 lžíce medu
Vše vyšleháme na hustý krém, rozdělíme na 2 části.
Čokoládový krém:
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 PL vody
2 PL oleje
Nad parou rozpustíme čokoládu, přidáme heru, olej a vodu a dobře vymícháme.
Čokoládová poleva:
20 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
3 PL oleje
1 PL vody
1 PL moučkového cukru
Čokoládu rozpustíme nad parou nebo v mikrovlnce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme na hladkou polevu.
Dokončení:
Jeden upečený plát potřeme polovinou smetanového krému a dáme vychladit do lednice. Potom potřeme čokoládovým krémem a dáme znovu vychladit. Když je čokoládový krém ztuhlý, tak potřeme druhou polovinou smetanového krému, přiklopíme druhým plátem, potřeme polevou a dáme ztuhnout do lednice. Zdá se to trošku složité, ale není a výsledek stojí za to. Je to vynikající.
Comment