Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rychlá olejová bábovka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Rychlá olejová bábovka

2 hrnky ( 1 hrnek = 250 ml ) polohr. mouky
    1 PDP
    1 hrnek cukru krupice
    1/2 hrnku oleje
    1 hrnek mléka
    3 vejce
    tuk a strouhanka na formu

Do mouky smíchané s PDP přidáme cukr, olej, mléko, vejce a umícháme hladké těsto.

Vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150 - 160 st. asi 40 minut.

Já do poloviny těsta dala Granko, tak je napůl bílá - kakaová, může se přidat kokos, oříšky apod.
    Je to z Hrníčkové kuchařky a je moc dobrá.
    Attached Files
    Last edited by janina s.; 05.06.2013, 21:50.
    anina s.

Jani, já tento recept mám pod názvem "černá buchta", jelikož tam mám ještě lžíci kakaa. A máš pravdu, že je z toho moc dobrá bábovka, taky přidávám různě oříšky, kokos, někdy dělám jen na plech a pocákám čokoládou. Z toho těsta jde upéct spousta variací.

Comment

Jani já ji dělám jenom na bílo a s citr.kůrou!Výborná!
      LENKA

Comment

Původně odeslal petrulinka Zobrazit příspěvek
        Jani, já tento recept mám pod názvem "černá buchta", jelikož tam mám ještě lžíci kakaa. A máš pravdu, že je z toho moc dobrá bábovka, taky přidávám různě oříšky, kokos, někdy dělám jen na plech a pocákám čokoládou. Z toho těsta jde upéct spousta variací.
        Petrulinko, tak jsem ji upekla na plech, výška asi 2 - 2,5 cm a potřela čoko polevou se zakyskou. Nechtělo se mi péct bábovku 45 minut a chlap nemusí suché a mi osobně chutná.
        Dík za tip, mě by to třeba nenapadlo, pekla bych to zase jako bábovku.
        anina s.

Comment

Jani, tak to dělám nejčastěji s tou čokoládovou polevou a někdy to ještě pod polevou potřu marmeládou. A z tohoto těsta taky dělám muffiny, jen tak suché a potom si to každý jí s čím chce, buď s marmeládou nebo třeba s nutelou.

Comment

Petrulinko, příště to zkusím na menším plechu, ať je trošičku vyšší.
            S marmeládou to taky zkusím.
            Muffiny jsem ještě nedělala, já opravdu zamíchat, nalít, upéct...
            anina s.

Comment

Pracuji...
            X