Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bramborové placky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bramborové placky

Uvařím brambory ve slupce.Já je vařím na br.placky v mikrovlnce na sucho.Brambory nejsou vyvařené a zůstane v nich všechen škrob.Omyji,osuším a každou bramboru zabalím do norm.ubrousku.Dám je na talíř,tak 10-12 brambor a dám do mikrovlnky na plný výkon10min.Pak brambory obrátím a znovu 10min.Záleží jakou kdo má mikrovlnku,já mám800w.Ale můžete je i normálně uvařit. Nechám vychladnout,oloupu a najemno postrouhám,trošku osolím,někdy přidám žloutek,ale většinou dělám bez,polohrubou mouku,ale jen tolik,aby se těsto spojilo a zůstalo bramborové! Vypracuji těsto,z těchto brambor je pěkně hladké a vyvaluji placky.Na jednu půlku placky dám tvaroh,přehnu,stisknu okraje,aby se spojily a dám na plech.Peču je v troubě na 200 stupňů 15-20min,obrátím placky na druhou stranu a peču 10-15min.
    Rozpustím máslo a pomastím hotové placky a posypu cukrem.
    Tvaroh jak do koláčů-tvaroh,vejce, cukr a citron,ale může být i jiná náplň,jablíčka,mrkev s mákem-to dělala moje babička,povidla....Kdo nemá rád náplň,upeče jen placky a natře podle chuti,taky dělám.
    Musí být staré brambory,ale to vy víte,z nových by se těsto špatně dělalo.
    Máme je všichni rádi a když přijeli Michalovi kamarádi z koleje,tak to nebralo konce !
    A jsou to jen obyčejné bramborové placky!!
    Last edited by MarunaR; 12.06.2010, 16:28.
    Maruna

Moc díky za recept, už se na placky moc těším
    Iris

Comment

Díky za recept,já znám typické smažené a na slano.Toto může být dobré.Těsto dělám jako ty,ale vajíčko dávám celé.Musí být více bramborové a jen dlaní zmačknu do kolečka a smažím,jsou výborné,díky za tuto variantu.Maru a pečeš je jen na papíře a nebo na mastném plechu???

Comment

Jaruško, peču jen na suchém plechu a někdy plech potřu malinko papírem od tuku.
        Placky se dělaly na plotně a mamka je začala dělat v troubě,plotny nejsou, tak je taky tak dělám a jsou dobré.
        Maruna

Comment

Pracuji...
        X