Na piškot:
4 vejce
16 dkg cukru krupice
14 dkg polohrubé mouky
jahodová marmeláda
Na krém:
2 zakysané smetany
2 šlehačky
cukr podle chuti
jahody podle potřeby (případně i maliny)
červená želatina (na 1 litr tekutiny)
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, dále šleháme, pak přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený piškot potřeme jahodovou marmeládou. Ušleháme šlehačku s cukrem podle chuti, přimícháme zakysanou smetanu a tímto krémem potřeme piškot. Na krém poklademe jahody nebo maliny a zalijeme želatinou uvařenou dle návodu. Dáme vychladit nejlépe do druhého dne a podáváme. Je to lehké a osvěžující.
4 vejce
16 dkg cukru krupice
14 dkg polohrubé mouky
jahodová marmeláda
Na krém:
2 zakysané smetany
2 šlehačky
cukr podle chuti
jahody podle potřeby (případně i maliny)
červená želatina (na 1 litr tekutiny)
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, dále šleháme, pak přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Upečený piškot potřeme jahodovou marmeládou. Ušleháme šlehačku s cukrem podle chuti, přimícháme zakysanou smetanu a tímto krémem potřeme piškot. Na krém poklademe jahody nebo maliny a zalijeme želatinou uvařenou dle návodu. Dáme vychladit nejlépe do druhého dne a podáváme. Je to lehké a osvěžující.