Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Medová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Medová roláda

    160g hladké mouky
    100g moučkového cukru
    100g medu
    1 celé vejce
    4 žloutky
    sníh ze 4 bílků
    špetka jedlé sody

    Ušleháme žloutky,celé vejce,cukr a med.Postupně lehce vmícháme sníh,mouku a sodu(mouku se sodou předem smíchat).Vzniklé těsto rozetřeme na plech s papírem a upečeme.Roládu překlopíme na čistý papír,druhý odstraníme a stočíme.Necháme vychladnout.Pak pomažeme krémem nebo zavařeninou a opět svineme.Krém jsem použila z vařeného salka s ořechy.
    Attached Files
    Last edited by Janah; 05.06.2010, 19:28.
    Janah

  • #2
    Vypadá to úžasně, díky za receptík.
    Iris

    Comment


    • #3
      Ta vypadá taky pěkně,ale já nemám dobré zkušenosti se stáčením rolády za tepla,potom když ji rozbalím,celá popraská,.Já stáčím zásadně za studena,ale medové asi nejde,to ztvrdne??

      Comment


      • #4
        Jaruš,těsto je jako piškot.Raději jsem opravila ten začátek,místo smícháme jsem napsala ušleháme.Já zase raději stáčím teplou.Asi je to podle zvyku.A popraskanou jí nemám.
        Janah

        Comment


        • #5
          Tak že to není typické medové těsto co ztvrdne.Moje teta byla cukrářka a ta mě učila nestáčet.Jednou jsem to vyzkoušela a nedopadlo to dobře,tak to dělám za studena,no je to o zvyku a jak komu vyhovuje,třeba i receptem to může být.

          Comment

          Pracuji...
          X