Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Punčový řez

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Punčový řez

    Punčák

    Ušlehám 6 bílků dotuha a přidám 24 dkg curku a šlehám až je sníh krásně našlehaný,přidám 6 žloutků a 24 dkg polohrubé mouky.Upeču na plechu 30x40

    Na namočení:
    400 ml vody svaříme s 20 dkg cukru .Sundáme z plotýnky.Přidám červené barvivo a rum dle chuti.

    Nařežu na plechu piškot na tři dlouhé pruhy.Na první pás narovnám asi 2cm pruhy namočené dostatečně v nálevu a skládám až do konce.Může se pás nejdříve namazat marmeládou pikantní,ale muž to nejí a tak to nedávám.A potom zase na pás co se bude dávat nahoru.Aby mezi marmeládami byl ten namočený pruh.Do zbytku nálevu ještě dám trochu hnědého barviva a procákám ještě na naskládaných namočených proužcích.Přikryji druhým suchým pruhem.Zatížím třeba dvěmi krabicemi mléka a dám do lednice.Po asi 1/2 hodině otočím na jiný tác,aby se zase více promočila vrchní část piškotu.Po hodině poliju ledovou polevou a postříkala jsem červenou a hnědou polevou cik cak a dala do lednice doschnout.
    Attached Files
    Last edited by Jaruš; 30.05.2010, 16:22.

  • #2
    JARUŠ, tak na to bych si asi netroufla. Já se zmůžu tak na tu kefírovku, zamíchat a dát péct.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Janino to je jednoduché.Piškot na plechu na délku nakrájíš na tři stejné pruhy.Prostřední nakrájím na pruhy asi 3 cm.Na první pás dávám namočené pruhy a přikryji třetím plátem a zatížím,co je na tom složitého,právě toto jsem zvolila jednoduchou variantu.Neboj se toho.

      Comment


      • #4
        JARUŠ, dík za povzbuzení, ale já takové složené nebo vrstvené věci nikdy nedělala. Asi na to nemám trpělivost a chuť. Obdivuju i pletení, dělání dortů v různých tvarech, vyšívání a tohle.
        I když nikdy neříkej nikdy, že?
        anina s.

        Comment


        • #5
          Janino jde jen o to nebát se to jednou vyzkoušet.nemůžeš na tom nic zkazit.Neboj se toho,jsi přeci šikovná holka a chlapi by tě určitě pochválili.Já taky měla 3 roky recept na ten HrkHrk dort a nevěřila jsem tomu,že se to udělá a tak jsem to nikdy nezkusila.Jednou jsem to tedy vyzkoušela a jinak už ne,je to na léto bezva krém.

          Comment

          Pracuji...
          X