Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Báječné Be-Be řezy

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Báječné Be-Be řezy

Piškotový plát :

6 vajec
    6 lžic mouč. cukru
    6 lžic polohr. mouky
    2 lžíce oleje
    1 prášek do peč.
    trochu vody
    Vše dobře vyšleháme a upečeme na velkém, vymazaném a vysypaném plechu.

Na upečený, ještě teplý plát, natřeme celou Nutelu.
    Vychladlé pomažeme krémem :
    3 šlehačky
    3 ztužovače
    1 lžíce rozpustné kávy ( sypké )
    2 lžíce jemného kristalu

Do krému položíme vrstvu Be-Be sušenek a rozetřeme 1 ušlehanou šlehačku s vanil. cukrem. Posypeme kakaem.

Já bych příště dala méně Nutely, měla jsem sklenici a méně cukru do krému. Záleží, jak máte rádi sladké.

Recept je z časopisu Recepty a křížovky, od paní Vlasty Březinové, doufám, že se nezlobí, ale musím se podělit. Je to dobrůtka.
    Renata

Renatko vypadá to dobře,tak že jsou potřeba celkem 4 šlehačky,jo?A píšeš do krému,to ty BeBe zatlačíš,nebo mezi dvě vrstvy???Prosím o upřesnění,díky.Já si tu nutelu vždy rozpustím,jinak se to blbě maže.Spodekje pomalu jako na Kinder Buerno,jenom že se tam pečou ještě ty ořechy,to se dá kombinovat i s ořechy,no je to pro mne zajímavý řez,takové mám ráda a bude foto???Teď jsem si koupila Knihovničku řezy III. Parádní řezy tam jsou.

Comment

Jaruš foto nebude, ale vypadá to jak řezík. BeBe se položí na tu vrstvu šleh. krému, celkem i s povrchem 4 šlehačky. Pěkně se to nasáklo. Opsala jsem to skoro, jek to bylo v receptu. Já Nutelu taky ohřívám, jinak se trhá i to teplé těsto. V receptu bylo dát krém hned, na teplé, to jsem ale neudělala, nevím, co by nato šlehačka.
      Renata

Comment

Pracuji...
      X