Oznámení

Collapse
No announcement yet.

sernik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • sernik

    Pravě jsem se vratila s navštevy v Polsku, a přivezla jsem vynikajici tvarohovou buchtu. Zkuste ji , zabere sice dost času, ale je fakt dobra! Těsto:25dkg hl. mouky, 14dkg hery, 14dkgcukru 2vejce a půl baličku praš. do peč. Udelat těsto a rozvalkovat ho na pečicim papiře.Ja ho potom přenesu na hluboky plech a malym jednorukym valečkem ho na plechu vyvalim tak, aby to testo utvořilo jakousi vaničku. Plech dam stranou a udelam naplň. Potřebuji: 1kg tučneho tvarohu( ne s vaničky!), 1sklenici cukru, 5vajec, půl sklenici oleje,2 vanilk.cukry, 2 vanilk, pudingy a asi 3 sklenice mleka.Ja přidam rozinky ¨, sekane ořechy, kandovane ovoce a pomerančovou kůru. Dobře ušleham vejce s cukrem, přidam olej a do toho zašleham po častech tvaroh.Když je tvaroh suchy tak přidam vic oleje a sklenicy mleka.Nakonec tam nasypu 2 pudingy,vanilk. cukr a bakalie. Ta hmota musi byt dost řidka tak tam ješte zašleham 2 sklenice mleka.Hmotu opatrne naleju na těsto a dam do předehřate trouby. ale POZOR, pect na max. 160°C 50až60min!( až se na vrchu oběvi hněde fličky) Je pracna, draha ale dobra!

  • #2
    Inko,jsem neznalá: co to je,nebo jsou "bakalie" ?
    Marunka

    Comment


    • #3
      bakalie

      .Jee..Promiň ja ještě myslim polsky! to jsou ty dobrůtky, rozinky, ořechy , pmerančova kůra a tak..

      Comment


      • #4
        Aha,děkuji za vysvětlení !
        Marunka

        Comment

        Pracuji...
        X