Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškotová roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Piškotová roláda

    5 vajec
    20 dkg krupicového cukru
    17 dkg polohrubé mouky
    lžíce oleje

    Vyšleháme bílky do tuha, přidáme cukr, pokračujeme ve šlehání, přidáme žloutky a vyšleháme v hustou pěnu. Nakonec zlehka vmícháme mouku a olej. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Ještě teplé srolujeme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí odrolujeme, odstraníme papír a plníme různými náplněmi. U nás tedy nejvíce frčí marmeláda, nejlépe jahodová. Po naplnění znovu zarolujeme a pocukrujeme, případně potřeme náplní, kterou jsme roládu plnili. DOBROU CHUŤ!!!
Pracuji...
X