Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Stracciatela řez

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Stracciatela řez

    Piškot:
    3 vejce
    60 g cukru
    60 g polohrubé mouky
    1/2 prášku do pečiva
    20 g kakaa
    2 lžíce oleje
    Krém:
    500 ml bílého jogurtu Hollandia
    2 vanilkové cukry
    500 ml šlehačky + 2 ztužovače
    100 g hořké čokolády
    100 g Margot čokolády
    1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
    Ozdoba:
    ledové kaštany

    Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
    Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
    Zdobíme ledovými kaštany s trochou hořké čokolády.
    Attached Files
    Iva4

  • #2
    Ivo to nemá chybu....!
    MARUŠKA

    Comment


    • #3
      Ten mi přišel emailem,vypadá moc pěkně a jak děláš ty větší hoblinky??

      Comment


      • #4
        Jaruš hobliny dělám škrabkou na brambory.
        U fotky jsi se sháněla po linku,takže je tam.

        Jen u tvých fotek jaksi nejsou ! Takže teď jsi na řadě s opravama ty.
        Iva4

        Comment


        • #5
          Ivi, vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším.

          Comment


          • #6
            Ivi vypadá krásně a určitě je vynikající, vyzkouším.
            M A J K A 1

            Comment


            • #7
              dik

              Ahoj Ivo,já ho už zkusila - je výborný,dík
              Eny

              Comment


              • #8
                Ahoj Eny,jsem ráda,že jsi byla s receptem spokojená.

                Hezký den

                Iva4

                Comment


                • #9
                  Ivo4 já to tam postupně dávám,ale někdy je to těžké,sice je to někdy splácané ze dvou receptů a použité jiné množství kvůli tomu,že to není dort,ale řez na plecha a nebo si u změním indegrience,potom opravdu nevím co tam mám psát.Kynuté dělám zásadně od oka,nevážím nic a pokud dělám přesně podle receptu,dávám link,to se podívej. Díky za hoblinky,jde to úžasně.

                  Comment

                  Pracuji...
                  X