Piškot:
3 vejce
60 g cukru
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
2 lžíce oleje
Krém:
500 ml bílého jogurtu Hollandia
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky + 2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100 g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Ozdoba:
ledové kaštany
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Zdobíme ledovými kaštany s trochou hořké čokolády.
3 vejce
60 g cukru
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
2 lžíce oleje
Krém:
500 ml bílého jogurtu Hollandia
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky + 2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100 g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Ozdoba:
ledové kaštany
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Zdobíme ledovými kaštany s trochou hořké čokolády.
Comment