PIKAO ŘEZY
Korpus (na menší plech cca 25x35): 4 vejce, 120 g cukru krupice, 2 PL horké vody, 75 g polohrubé mouky, 75 g Solamylu, 1,5 PL prosátého kakaa, špetka soli. Bílky ušlehat s polovinu cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat cca 3 minuty, poté přidat vodu a ručně vmíchat na střídačku bílky a mouku se Solamylem, solí a kakaem. Péct na 180 stupňů cca 18 minut. Krém: 250 ml mléka, 1 vanilkoý pudink, 100 g cukru krupice - svařit na sladký pudink. Po vychladnutí zašlehat do 250 g másla nebo másla napůl s Herou, ochutit rumem. 3/4 krému natřít na korpus a poklást kompotovanými mandarinkami, jahodami (já dala oboje-každé na půl plechu). Ochucená šlehačka: Ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, zašlehat do ní zbylý krém. Natřít na pudinkový krém a uhladit. Na řezy nastříkat čáry z pikaa a projet zoubkovanou cukrářskou kartou kolmo k čarám. Podávat po vychlazení.
Comment