Oznámení

Collapse
No announcement yet.

rychly Jogurtovy kolac OD "VERO"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • rychly Jogurtovy kolac OD "VERO"


    Vím, že je více receptů a více poměrů ohledně ingrediencí. Já pekla právě tento, sice s větším kelímkem, bez drobenky, s ostružinama, dala hladkou mouku a byl moc dobrý.
    Bylo mi líto, že by recept zapadl v komentářích u Tvarohového koláče od Ivanky a tak jsem ho tu měla potřebu po vyzkoušení vložit.
    Tak snad se nikdo nebude zlobit...


    Vero:
    jo, a jinak "muj" rychly Jogurtovy kolac (Gateaux au joghurt)
    - jeden bily jogurt (ja pouzivam Activii)
    - 1 kelimek (od toho sameho jogurtu) cukru
    - 1/2 oleje
    - 2 kelimky mouky
    - prdopeč (jak říká moje maminka) neboli prasek do peciva
    - tri vejce

    Smichat a do trouby na 170, 20 min cca...
    Nic extra, ale prakticke, kdyz se deti probudi, nemate nic k snidani, nez se oblecou a pripravi do skoly, tak to mate hotove. Pridat muzete cokoliv, ovoce, orisky, cokoladu...a to jak pred pecenim, tak i po nem...ale nejlepsi je opravdu po ranu, s cajem ci mlekem a namazany marmeladou))

    anina s.

  • #2
    Včera jsem ho pekla už po třetí, je to opravdu rychlovka, peču ho v tom kulatém vlnitém plechu a je moc dobrý.
    Škoda, že tu Vero už nechodí, chtěla jsem jí to napsat.
    anina s.

    Comment


    • #3
      Právě ho opět peču, měli jsme 400g jogurt ve slevě, takže všechno přímou úměrou, proto ho peču na tom plechu 30x40 a dám na něj uprostřed pečení marmeládu a potom poliju - pocákám čoko polevou se zakyskou.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Ahoj Janino, potřebovala jsem nějakou rychlovku, tak peču podle tebe. Přijde ségra, tak ať ji můžu něco nabídnout ke kafi
        Upekla jsem jen piškot z toho jogurtu v kulaté formě, nahoru pak dám kompotované jahody a zaliji želatinou, doufám, že bude chutnat

        Comment


        • #5
          Ahojky Kety, to jsem ráda, že ho nezkouším sama. Mi opravdu chutná.
          Napiš pak PLS, jak se povedlo s želatinou (já s ní dělala snad jednou...) a hlavně, jestli chutnalo.
          Měj se hezky.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Bylo to výborné, na nakrájený řez jsem ještě stříkla šlehačku a ozdobila plátkem kiwi ,
            ségra s neteří snědly každá 2řezy

            Comment


            • #7
              Kety, já ho teď peču, ale z velkého kelímku JAHODOVÉHO Selského, který nikdo nejedl, tak jsem zvědavá. Po upečení pomažu marmeládou a našla jsem i želatinu (zašitou, "vojenská akce JEHLA") tak uvidím, jestli odhadnu, kdy to "bude želírovat" dle návodu na sáčku. Takové "podrobné" instrukce mám opravdu "ráda".
              anina s.

              Comment


              • #8
                Janino, taky ho dělám a často, dělám ho i navrch s ovocem, je to opravdu rychlé a výborné. Jak se povedl ten z jahodového ?
                Iris

                Comment


                • #9
                  Iris, s jakým ovocem? Drží to na upečeném koláči? Mě napadlo dát to ovoce asi uprostřed pečení, aby hned nekleslo.
                  Je to moc dobré, ne moc sladké a rychlé - odměřuje se na kelímky a já měla ten 400 g.
                  Na to marmeládu, želatinu a pocákala jsem to falešnou nutelou, kluk ji vyměnil na snídani za veselou krávu múmú.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Aha, ty to s tím ovocem už pečeš...
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Nino, normálně udělám to těsto, rozetřu ho a navrch dám / nejradši borůvky, zmražené / posypu žmolenkou a dám péct. To těsto to udrží a je to skvělý koláč, s želatinou nedělám, proč,takhle je to dobrý, poctivý koláč. Jogurťák , dělám ho léta, tenkrát podle kuchařky F 1..hlasatelky TV.
                      Iris

                      Comment


                      • #12
                        Iris, je hodně úprav, já mám ananas, to mi bylo líto, chci s ním dělat něco jiného a protože chlap nemá rád suché, tak jsem tam dala tu marmošku a želatinu 1. že končila záruka a 2. jestli se mi povede, já s ní dělala snad podruhé. A na ozdobu tu "nutelu". Jinak jsem ji pekla taky s ovocem, zatím bez žmolenky, ale na tu taky dojde.
                        anina s.

                        Comment

                        Pracuji...
                        X