Oznámení

Collapse
No announcement yet.

rychly Jogurtovy kolac OD "VERO"

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• rychly Jogurtovy kolac OD "VERO"

Vím, že je více receptů a více poměrů ohledně ingrediencí. Já pekla právě tento, sice s větším kelímkem, bez drobenky, s ostružinama, dala hladkou mouku a byl moc dobrý.
    Bylo mi líto, že by recept zapadl v komentářích u Tvarohového koláče od Ivanky a tak jsem ho tu měla potřebu po vyzkoušení vložit.
    Tak snad se nikdo nebude zlobit...

Vero:
    jo, a jinak "muj" rychly Jogurtovy kolac (Gateaux au joghurt)
    - jeden bily jogurt (ja pouzivam Activii)
    - 1 kelimek (od toho sameho jogurtu) cukru
    - 1/2 oleje
    - 2 kelimky mouky
    - prdopeč (jak říká moje maminka) neboli prasek do peciva
    - tri vejce

Smichat a do trouby na 170, 20 min cca...
    Nic extra, ale prakticke, kdyz se deti probudi, nemate nic k snidani, nez se oblecou a pripravi do skoly, tak to mate hotove. Pridat muzete cokoliv, ovoce, orisky, cokoladu...a to jak pred pecenim, tak i po nem...ale nejlepsi je opravdu po ranu, s cajem ci mlekem a namazany marmeladou))

anina s.

Včera jsem ho pekla už po třetí, je to opravdu rychlovka, peču ho v tom kulatém vlnitém plechu a je moc dobrý.
    Škoda, že tu Vero už nechodí, chtěla jsem jí to napsat.
    anina s.

Comment

Právě ho opět peču, měli jsme 400g jogurt ve slevě, takže všechno přímou úměrou, proto ho peču na tom plechu 30x40 a dám na něj uprostřed pečení marmeládu a potom poliju - pocákám čoko polevou se zakyskou.
      anina s.

Comment

Ahoj Janino, potřebovala jsem nějakou rychlovku, tak peču podle tebe. Přijde ségra, tak ať ji můžu něco nabídnout ke kafi
        Upekla jsem jen piškot z toho jogurtu v kulaté formě, nahoru pak dám kompotované jahody a zaliji želatinou, doufám, že bude chutnat

Comment

Ahojky Kety, to jsem ráda, že ho nezkouším sama. Mi opravdu chutná.
          Napiš pak PLS, jak se povedlo s želatinou (já s ní dělala snad jednou...) a hlavně, jestli chutnalo.
          Měj se hezky.
          anina s.

Comment

Bylo to výborné, na nakrájený řez jsem ještě stříkla šlehačku a ozdobila plátkem kiwi ,
            ségra s neteří snědly každá 2řezy

Comment

Kety, já ho teď peču, ale z velkého kelímku JAHODOVÉHO Selského, který nikdo nejedl, tak jsem zvědavá. Po upečení pomažu marmeládou a našla jsem i želatinu (zašitou, "vojenská akce JEHLA") tak uvidím, jestli odhadnu, kdy to "bude želírovat" dle návodu na sáčku. Takové "podrobné" instrukce mám opravdu "ráda".
              anina s.

Comment

Janino, taky ho dělám a často, dělám ho i navrch s ovocem, je to opravdu rychlé a výborné. Jak se povedl ten z jahodového ?
                Iris

Comment

Iris, s jakým ovocem? Drží to na upečeném koláči? Mě napadlo dát to ovoce asi uprostřed pečení, aby hned nekleslo.
                  Je to moc dobré, ne moc sladké a rychlé - odměřuje se na kelímky a já měla ten 400 g.
                  Na to marmeládu, želatinu a pocákala jsem to falešnou nutelou, kluk ji vyměnil na snídani za veselou krávu múmú.
                  anina s.

Comment

Aha, ty to s tím ovocem už pečeš...
                    anina s.

Comment

Nino, normálně udělám to těsto, rozetřu ho a navrch dám / nejradši borůvky, zmražené / posypu žmolenkou a dám péct. To těsto to udrží a je to skvělý koláč, s želatinou nedělám, proč,takhle je to dobrý, poctivý koláč. Jogurťák , dělám ho léta, tenkrát podle kuchařky F 1..hlasatelky TV.
                      Iris

Comment

Iris, je hodně úprav, já mám ananas, to mi bylo líto, chci s ním dělat něco jiného a protože chlap nemá rád suché, tak jsem tam dala tu marmošku a želatinu 1. že končila záruka a 2. jestli se mi povede, já s ní dělala snad podruhé. A na ozdobu tu "nutelu". Jinak jsem ji pekla taky s ovocem, zatím bez žmolenky, ale na tu taky dojde.
                        anina s.

Comment

Pracuji...
                        X