Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezé roláda

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bezé roláda

    BEZÉ ROLÁDA
    PRAKTICKÉ INFORMACE:
    POKUD CHCI TUTO ROLÁDU PÉCI K NĚJAKÉ PŘÍLEŽITOSTI ,SCHOVÁVÁM SI PŘEDEM VŽDY PŘI VAŘENÍ PO 1 BÍLKU ,ABYCH NEMUSELA ZDĚLÁVAT ŽLOUTKY A DÁM JE DO HRNEČKU DO LEDNICE A PŘIKRYJU S VÍČKEM ,KTERÝ MÁ MALÝ OTVOR, ABY TO DÝCHALO.
    PL=polévková lžíce, ČJ= čajová lžička, 1 bílek z 1 středně velkého vajíčka=4 dkg
    Na 1 roládu jsou potřeba 2 šlehačky 250 ml
    POTŘEBUJEME:
    10 dkg písk.cukru = 4 velké vrchovaté PL
    7 bílků
    6 dkg hl.mouky = 2 velké vrchovaté PL
    6 dkg ml.ořechů = 2 velké vrchovaté PL
    POSTUP:
    Ušleháme bílky,až jsou tuhé a nevypadnou nám z misky,přidáme cukr a opět ušleháme do tuha.
    Potom si smícháme mouku s oříškama a měchačkou jen ručně lehce vmícháme do bílků, aby se
    nám vše dobře spojilo. Na vysoký plech si dáme pergamen.papír a těsto pěkně stejnoměrně
    rozetřeme.Pečeme ve vyhřáté troubě na horký vzduch 5-10 min. při 180°C.Upečenou roládu tak jak ji vyndáme z trouby,dáme do studena vychladit. Až je studená,tak jí otočíme a opatrně z ní sundáme papír,abychom ho neroztrhli a roládu na něj znovu položíme,naplníme šlehačkou a s papírem pěkně lehce srolujeme.Tak jak jsme ji srolovali dáme do studena vychladnout a až potom si roládu dáme na podnos.Bude ztuhlá a pěkně se nám podaří jí přendat.
    Připravíme si náplň.Do Bezé rolády je nejlepší náplň bílá ,nebo pařížská šlehačka.
    BÍLÁ ŠLEHAČKA:
    (Na 1 roládu jsou potřeba 2 šlehačky 250 ml. )Ušleháme je se ztužovačem
    a pokud ji chceme trochu sladší,tak ještě před šleháním přidáme
    do šlehačky1ČL moučk.cukru. (Do1 šlehačky-1 ztužovač.)
    PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 1
    1 šlehačku 31-33 % svaříme s 10 dkg hořké čokolády a dáme vychladit.Šlehačku s čokoládou
    si můžeme uvařit ráno a večer ušlehat a namazat roládu.Do pařížské šlehačky ,není potřeba ztužovač,ani cukr.
    PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA 2
    NEMÁME-LI ČOKOLÁDU,NEVADÍ,NA 1 ŠLEHAČKU 250 ml SI PŘIPRAVÍME 2 dkg PROSÁTÉHO KAKAA=1PL A 2 dkg CUKRU KRUPICE=1 VRCHOVATÁ PL.ŠLEHAČKU DÁME VAŘIT A KAKAO
    SMÍCHÁME S CUKREM A PŘIDÁME DO TEPLÉ ŠLEHAČKY A PŘIVEDEME K VARU. AŽ SE VAŘÍ,POVAŘÍME JEN KRÁTCE,STAČÍ 1 MINUTU A VYPNEME.POZOR PŘI VAŘENÍ NA TO, ABY SE NÁM NEVYTVOŘILI HRUDKY Z ČOKOLÁDY NEBO Z KAKAA,TAK MUSÍME POŘÁDNĚ MÍCHAT,ABY SE VŠE DOBŘE SPOJILO.TUTO ŠLEHAČKU SI UVAŘÍME DEN PŘEDEM A ŠLEHÁME AŽ DRUHÝ DEN.
    JEDNOU JSEM JI UŠLEHALA TEN DEN A ZKAZILA JSEM JI , TAK UŽ JSEM TO VÍCE NERYSKOVALA A RADĚJI SI JI UVAŘÍM DEN PŘEDEM.DĚVČATA NEBOJTE SE TOHO,ŽE BY TO BYLO SLOŽITÉ, TO FAKT NENÍ ,TO JE JEN POPRVÉ. AŤ SE VÁM TO PODAŘÍ .
    PŘEJI DOBROU CHUŤ,JE VYNIKAJÍCÍ,JEN SE DRŽTE POSTUPU ZDRAVÍ VÁS AnnaA
    ANIČKA A


  • #2
    Aničko taky ji dělám,je lehká.A ještě dělám ty bez mouky se šlehačkou,taky jsou takové lehounké jestli to znáš,když tak dodám recept.Pá

    Comment

    Pracuji...
    X