Oznámení

Collapse
No announcement yet.

řezy na oplatcích

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• řezy na oplatcích

Řezy na oplatcích

4 žloutky a 20 dkg cukru utřeme do pěny
    ze 6 bílek ušleháme tuhý sníh
    přidáme 20 dkg mletých ořechů, 5 lžic strouhanky a ½ PDP
    --
    Plech vyložíme cukrářskými oplatky, na to namažeme těsto a mírně pečeme. Po upečení potřeme krémem a posypeme nasekanými ořechy a strouhanou čokoládou. Jsou moc dobré!!!

Krém:
    20 dkg másla vyšleháme s 10 dkg cukru, přidáme 1 dcl silné kávy
    Marie z Moravy

Ahoj Marie,recept vypadá dobře,ale nevím jaké cukrářské oplatky?Písni prosím děkuji.

Comment

Ahoj Babi, jsou to takove ty bílé jak jsou v kostele hostie treba...., u nas se daji koupit jen nekde, ale kamaradka pekla i jen na papíře, fakt je to dobryy rezik ..., POZDRAV dceru. pa.
      Marie z Moravy

Comment

Ahoj Marie,děkuji za připomenutí oplatek, už vím jaké jsou to a jako děti jsme je kupovaly jiné tehdy asi ani nebyly.Tak je taky udělám .Myšce pozdrav vyřídím-děkuji.AHOJKY

Comment

Tak že ty oplatky tam popřípadě vůbec nemusí být??

Comment

Jaruško, já tento zákusek taky dělám a většinou tam oplatky nedávám a někdy místo kávového krému dávám karamelový (slazené kond. mléko vařené 2 hod. ve vodě + po vychladnutí zašlehat 1 máslo).

Comment

Jarusko, oplatky tam nemusi být, ale je to s nimi lepsi. A k náplni? Zkoušela jsem i se salkem, ale puvodni mi tady prjde chutnejsi, ale kolik lidi....
              Vsak ty si, sikulko, vyberes ).
              Last edited by Marie z Moravy; 14.03.2010, 20:57.
              Marie z Moravy

Comment

Pracuji...
              X