Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Čoko-oříškové čtverečky -Nigella

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Čoko-oříškové čtverečky -Nigella

    1. 225 g hladké mouky
    75 g jemný cukr
    175 g másla
    Smícháme v mixeru,rukama do formy (pečící papír,25 krát 25 prostě menší ) uhladit,propíchat vidličkou, v předehřáté troubě 160 jen 5 minut,pak 150 asi 30-40 min do zlatova - pohlídat

    2. Karamelová vrstva
    200 g másla
    397 g slazené kond. mléko (plechovka)
    250 g slané burské oříšky
    4 lžíce zlatý sirup( je to podobné medu )
    Máslo rozehřát,přidat kond.mléko a zlatý sirup stále mícháme a mícháme až směs zhoustne a barva je zlatavě hnědá (asi 10 min.)odstavit ,promíchat,přidat oříšky a rozetřít na upečené těsto- nechat ztuhnout.

    3.Poleva
    250 g čokolády 70 % ( může být i čoko na vaření - levnější verze)
    75 g mléčné čokolády nebo jen 325 g hořké to už každý jak má rád.Rozehřejeme nad parou.Rovnoměrně rozetřít na karamelovou ztuhlou vrstvu,čím méně se jí budeme dotýkat - tím bude lesklejší
    Eny

  • #2
    Tento recept je SNICKER že mám pravdu.A není moc silná vrstva čokolády? Zdá se mi,že bude tvrdá a na tom měkkém,aby nebyl problém při krájení.Napiš prosím svůj poznatek,díky.
    Last edited by Jaruš; 19.02.2010, 13:50.

    Comment


    • #3
      Tak jsem se tento recept rozhodla udělat na hory. Ovšem ještě než jsme na hory dojeli, tak byl tento vynikající dezert snědený. Opravdu doporučuju. Měla jsem sice strach, jak budou chutnat slané arašídy s karamelem, ale nemá to chybu.

      Comment


      • #4
        Petrulinko včera na oslavě měl též úspěch,ale já to dala na větší plech než se píše a bylo to nízké,ale i tak to všem moc chutnalo.Další úspěch prý nejlepší bylo Kinder Bueno.

        Comment


        • #5
          Jaruš, já jsem udělala těsto sice na velký plech, ale pouze do velikosti cca 26x26 cm,ale pro naši velkou rodinu toho bylo málo. Takže jsem usoudila, že příště udělám těsto z dvojité dávky, vyjde to na celý plech a tak zdvojnásobím i karamel. Jinak Kinder Bueno jsem měla na horách taky a jen se po něm zaprášilo. Prostě jsou to skvělé recepty.

          Comment


          • #6
            A ještě jsem zapoměla napsat, že jsem si neuvědomila, že se dělá karamelová vrstva z neuvařeného slazeného kond. mléka a omylem jsem ho vařila v konzervě ve vodě, jako na krém. A myslím si, že to nakonec bylo lepší, protože jsem to nemusela dlouho míchat a bylo to skoro hned tuhé. A ještě místo zlatého sirupu jsem dala med.

            Comment


            • #7
              Jsem ráda,že chutnalo !
              Eny

              Comment

              Pracuji...
              X