1. 225 g hladké mouky
75 g jemný cukr
175 g másla
Smícháme v mixeru,rukama do formy (pečící papír,25 krát 25 prostě menší ) uhladit,propíchat vidličkou, v předehřáté troubě 160 jen 5 minut,pak 150 asi 30-40 min do zlatova - pohlídat
2. Karamelová vrstva
200 g másla
397 g slazené kond. mléko (plechovka)
250 g slané burské oříšky
4 lžíce zlatý sirup( je to podobné medu )
Máslo rozehřát,přidat kond.mléko a zlatý sirup stále mícháme a mícháme až směs zhoustne a barva je zlatavě hnědá (asi 10 min.)odstavit ,promíchat,přidat oříšky a rozetřít na upečené těsto- nechat ztuhnout.
3.Poleva
250 g čokolády 70 % ( může být i čoko na vaření - levnější verze)
75 g mléčné čokolády nebo jen 325 g hořké to už každý jak má rád.Rozehřejeme nad parou.Rovnoměrně rozetřít na karamelovou ztuhlou vrstvu,čím méně se jí budeme dotýkat - tím bude lesklejší
75 g jemný cukr
175 g másla
Smícháme v mixeru,rukama do formy (pečící papír,25 krát 25 prostě menší ) uhladit,propíchat vidličkou, v předehřáté troubě 160 jen 5 minut,pak 150 asi 30-40 min do zlatova - pohlídat
2. Karamelová vrstva
200 g másla
397 g slazené kond. mléko (plechovka)
250 g slané burské oříšky
4 lžíce zlatý sirup( je to podobné medu )
Máslo rozehřát,přidat kond.mléko a zlatý sirup stále mícháme a mícháme až směs zhoustne a barva je zlatavě hnědá (asi 10 min.)odstavit ,promíchat,přidat oříšky a rozetřít na upečené těsto- nechat ztuhnout.
3.Poleva
250 g čokolády 70 % ( může být i čoko na vaření - levnější verze)
75 g mléčné čokolády nebo jen 325 g hořké to už každý jak má rád.Rozehřejeme nad parou.Rovnoměrně rozetřít na karamelovou ztuhlou vrstvu,čím méně se jí budeme dotýkat - tím bude lesklejší
Comment