Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Panettone

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Panettone

    200g polohrubé mouky
    450g hladké mouky
    200g másla ( rozehřát )
    150g cukru krupice
    150g kandovaného ovoce
    150g rozinek
    50g droždí
    250 ml mléka
    4 žloutky
    2 vejce
    1 vejce na potření
    1 lžička soli
    kůra z 1 citronu

    Droždí smícháme se lžičkou cukru a polovinou vlažného mléka a rozmícháme. Přidáme 2 lžíce mouky a vše našleháme.Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se žloutky, vejci, citronovou kůrou, solí, rozinkami a na drobno nasekaným kandovaným ovocem, přidáme nakynutý kvásek, krátce propracujeme a nakonec vlijeme rozehřátý rostlinný tuk. Těsto důkladně vypracujeme a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a vytvoříme z něj bochánek.
    Formu ( hrnec 12cm vysoký s průměrem 16 cm ) vyložíme pergamenovým papírem, potřeme tukem ( nebo použijeme olej ve spreji ), vložíme do ní bochánek a necháme dalších zhruba 30 minut kynout. Před pečením povrch panettone nařízneme do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem.
    Troubu předehřejeme na 190-200 °C a moučník nejprve asi 15-20 minut zapékáme, potom teplotu snížíme na 160-170 °C a dopékáme asi 35-45 minut.
    Po upečení necháme panettone asi 30 minut ve formě chladnout, potom ji vyklopíme nejlépe na mřížku a jakmile úplně vystydne, sejmeme pergamenový papír.
    Attached Files
    Last edited by Iva4; 05.02.2010, 15:33.
    Iva4
Pracuji...
X