Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kinderbueno-z přeposlaných emailů

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kinderbueno-z přeposlaných emailů

6 bílků
    6 pol.lžíc cukru
    6 PL oleje
    2 PL hladké mouky
    2 PL strouhanky nebo mletých piškotů-já dala 2 PL polohrubé mouky
    1/2 balíčku prášku do pečiva
    Udělat těsto dát na plech vysyp.vymaz. a posypat 15 dkg sekaných ořechů-já dala mandle/lískových/ a upečeme.Ještě teplé potřeme 1/2 nutely.
    Na těsto potřené nutelou dáme vanilk.krém a na to bebe oplatky asi 1a1/4balíčku pokropit mlékem a na to krém čokoládový/já na to ještě dala posekané mandle a nakonec rozetřít šlehačku/já na ni ještě nastrouhala hořkou čokoládu/
    Krém:
    6 žloutků
    25 dkg krystalu
    1 bal.vanilk.pudinku
    3 PL polohr.mouky
    10 dkg rozp.čokolády na vaření
    1 Heru
    3/4 l mléka to byl původní krém
    Já použila tento:
    0,7 l mléka
    3 vanilk.pudinky
    6 žloutků
    20 dkg cukru krupice
    1 máslo
    rozdělila na půl a do druhé půlky dala rozp.čokoládu na vaření 15 dkg
    Nakonec ušlehat 2 dl šlehačky a dát nahoru!
    Attached Files
    Last edited by lenka24; 29.03.2011, 11:43.
    LENKA

Leni, vypadá to úžasně. Použila jsi prosím tě klasickou nutelu či nějaký jinou?

Comment

Leni a zrovna teď sem dáš takový super recept, když jsem se rozhodla zhubnout. Ach, jo.

Comment

Je to recept od Jarušky z mejlíků,já to jen zkoušela,ale fakt je moc dobrý a dala jsem tam 6 vaniček těch vbětších nuget lískooříškových!Musím příště nakoupit ve městě,u nás toho moc neseženu,ale je moc dobrá voňavá,akorát ten krém je řidší tak nevím příště jaký udělat???
        LENKA

Comment

Leni, já udělám ten krém, který je v tom receptu s moukou. A myslím, že nedám heru, ale zkusím máslo. Jednou mi totiž jedná zkušená cukrářka řekla, že když děláš máslo z rostlinných tuků, tak ten krém nemá takovou konzistenci jako s máslem. A víš nad čím jsem ještě uvažovala? Že bych místo čokoládového dala karamelový?

Comment

Tak to jsem zvědavá jaký bude,pak dej vědět,už se těším!Ale je to výborný....A dala jsem těch mandlí víc asi celkem 250g,ale příště zkusím lískáče!
            LENKA

Comment

Leni, takže zákusek je vynikající. Udělala jsem ten krém s pudinkem a moukou a místo hery jsem dala máslo. A pak jsem udělala experiment, že jsem namočila piškoty do mléka, dala je na ten čokoládový krém, na piškoty jsem dala ještě karamelový krém, šlehačku, posypala jem to kakaem a výsledek je ten, že zákusek je už skoro snědený, protože byl úžasný. Takže děkuji za recept.

Comment

Jsem ráda,že chutnalo a dík patří Jarušce za všechny ty dobrůtky v mejlíkách!!!!!
                Já si to příště taky vylepším jiným krémem,aby to nebylo tak řídký!
                LENKA

Comment

Tak jsem dělala kinderbueno znova a krém jsem udělala z pudinku a už je to lepší,neteče...a nahoru jsem dala 2 šlehačky a posypala strouhanou čokoládou!
                  Attached Files
                  LENKA

Comment

Leni já krém řídký neměla, možná proto, že na krémy používám radši másla, lépe ztuhne. Já měla divnej spodek, takovej tuhej. Stejně je to dobrota.
                    Renata

Comment

Tak se bueno tentokrát povedlo bez chyby. Do těsta jsem dala jen mouku, na krém 4lžíce mouky a super. Krémík výborný, pěkně tuhý. Jen příště dám ještě méně cukru, na nás dost sladké.
                      Renata

Comment

Původně odeslal Renata Zobrazit příspěvek
                        Tak se bueno tentokrát povedlo bez chyby. Do těsta jsem dala jen mouku, na krém 4lžíce mouky a super. Krémík výborný, pěkně tuhý. Jen příště dám ještě méně cukru, na nás dost sladké.
                        Ahoj Renčo,který krém jsi dělala,ten originál nebo od Lenky? A kolik cukru by jsi asi ubrala?
                        Hezkou neděli
                        Iva4

Comment

Ahoj Ivo, krém jsem dělala originál a už tentokrát jen 20dkg cukru, příště zkusím asi 15dkg. Záleží, jak máte rádi sladké. Pro nás to bylo dost, brala jsem na oslavu a shodli jsme se s jedlíkama. Stejně měla úspěch. Ona i ta Nutela je dost sladká, já měla taky originál a dala jsem celou. Půlka se mi zdálo na klasický plech málo. Trochu jsem ji ohřála, špatně se to roztíralo.
                          Měj se moc hezky.
                          Renata

Comment

Renato děkuji za odpověď. Měj se hezky
                            Iva4

Comment

Pracuji...
                            X